Dacă vrei să-ți închiriezi pentru prima dată apartamentul, trebuie să știi care sunt aspectele de care să ții cont ca să nu ai surprize neplăcute.

Află cum trebuie să-ți pregătești locuința pentru închiriat și cum să-ți dai seama dacă potențialul chiriaș este o persoană serioasă.

Nu e simplu să închiriezi un apartament, pentru că trebuie să ai în vedere mai multe detalii, nu doar găsirea unui chiriaș. Totul începe cu o serie de pregătiri, astfel încât locuința ta să devină cât mai atractivă și să poți obține astfel contractul avantajos pe care ți-l dorești.

Image by Yoosaf Abdulla from Pixabay

Iată cele 5 lucruri de care să ții cont ca să poți să pui un apartament la închiriat în Deva sau în oricare alt oraș din țară.

1. Amenajează frumos baia

Aspectul băii este mult mai important decât crezi. Trebuie să cureți perfect baia înainte de-a invita pe cineva la vizionare, pentru că altfel riști să-și facă o impresie neplăcută și să pierzi un potențial chiriaș. Uneori va fi nevoie de o renovare a băii, măcar de schimbarea obiectelor sanitare și de o zugrăveală, dacă nu chiar renovare completă. Desigur, curățenia generală și, eventual, renovarea, sunt valabile și pentru restul încăperilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

2. Pregătește o reclamă atractivă

Degeaba ai amenajat frumos locuința dacă nu o promovezi așa cum trebuie. Studiază atent alte anunțuri de închiriere și scrie și tu unul, pe care să-l publici pe platforme specializate.

Contează să alegi cu atenție frazele și să scoți în evidență avantajele pe care le oferă locuința ta în comparație cu altele. Desigur, e foarte important ca anunțul tău să fie însoțit și de câteva fotografii foarte reușite din apartament. Când stabilești prețul pentru chirie e bine să te informezi înainte, ca să nu ceri prea mult sau prea puțin.

Image by antoine carrion from Pixabay

3. Alege cu atenție chiriașii

Chiar dacă te bucuri că ai găsit repede un potențial chiriaș, nu e bine să te grăbești. N-ai vrea să-ți dai apartamentul în chirie unei persoane care nu poate plăti sau care-ți va distruge locuința. De aceea, e bine să analizezi cu atenție și răbdare fiecare persoană interesată, să afli unde lucrează și cere-i să-ți ofere o dovadă a venitului. În acest fel, nu te vei trezi că după o lună trebuie să găsești un alt chiriaș, pentru că primul nu-și mai permite să plătească.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Image by aymane jdidi from Pixabay

4. Nu închiria fără contract

Un contract semnat la notar te va proteja în cazul în care chiriașul nu mai vrea să te plătească sau a produs daune în locuință. Poți cere chiar ajutorul unui avocat, pentru a întocmi împreună contractul de închiriere. În acest fel, poți stabili de la bun început  care sunt obligațiile chiriașului. Îi poți impune penalizări pentru întârzierea plății chiriei sau poți cere despăgubiri în cazul în care ți-a distrus ceva prin casă. O altă soluție este să stabilești cu el, prin contract, că se obligă să repare pe propria cheltuială orice se strică prin casă.

5. Fă-ți asigurare

Desigur, orice locuință trebuie să fie asigurată în caz de cutremur, incendiu sau inundații. Însă dacă ai închiriat apartamentul, ar fi bine să discuți cu societatea de asigurări și să modifici polița, astfel încât să beneficiezi de sume mai mari pentru despăgubire, în cazul în care chiriașul a produs daune în locuință. De asemenea, dacă există o ipotecă pe locuința închiriată, ai obligația să informezi banca despre existența unui contract de închiriere.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Dacă vei ține cont de toate aceste aspecte înainte de-a da un apartament în chirie, nu vei avea probleme. Trebuie să fii bine informat și să faci din timp toate pregătirile necesare, ca să nu ai surprize nedorite.

Foto homepage: By FabrikaSimf/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri