Fascinația pentru plantele decorative pare înscrisă în codul nostru genetic - măiestria cu care sunt amenajate grădinile tuturor civilizațiilor dovedește pasiunea omului pentru plante și flori.

Care-i primul gând atunci când vezi o plantă? Dacă-ți place sau nu, nu-i așa? Faptul că îți place se datorează, în primul rând, aspectului său: forma și mărimea, tipul de frunze, culoarea, dacă are sau nu flori. Imediat apare curiozitatea și vrei să știi dacă miroase și cum se simte la atingere.

Fascinația pentru plantele decorative pare înscrisă în codul nostru genetic - măiestria cu care sunt amenajate grădinile tuturor civilizațiilor, din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre dovedește pasiunea omului pentru plante și flori.

Dacă îți plac și ai vrea să îți înfrumusețezi spațiul cu plante ornamentale, dar nu ai timpul, răbdarea sau cunoștințele necesare și nici nu îți permiți un grădinar care să se ocupe de ele, ai o opțiune excelentă: vegetația artificială!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Nu ești încă sigură? Află câteva dintre avantajele de a avea o astfel de plantă.

1. Le poți așeza oriunde

Atunci când vrei o plantă naturală, cea dintâi preocupare trebuie să fie locul în care o vei amplasa. Plantele au nevoie de lumină și spațiu pentru a crește și a continua să fie frumoase.

Cu plantele artificiale, lucrurile stau mult mai simplu: ele nu depind de niciun factor extern și își îndeplinesc funcția decorativă oriunde și oricum. Le poți așeza la fereastră, pe o etajeră, le poți agăța în balcon sau amplasa la intrare în casă; cele mai mici pot înviora biroul sau noptiera. Posibilitățile de a-ți personaliza spațiul sunt nenumărate, combinațiile de ierburi sunt necondiționate, nu-ți rămâne decât să îți lași imaginația să zburde!

2. Nu trebuie să le îngrijești

Felul în care se dezvoltă plantele reale depinde de îngrijirea primită. Pentru fiecare există un ghiveci ideal, un anumit tip sol și de fertilizator, un interval de timp specific la care să fie udată, un grad potrivit de expunere la lumină, despre unele se spune că înfloresc dacă li se pune muzică clasică...

Dacă nu ești pregătită să acorzi foarte mare atenție îndeplinirii tuturor condițiilor pentru a-ți decora casa cu plante, alege câteva ghivece cu ierburi artificiale. Își păstrează farmecul și prospețimea pe parcursul întregului an, pentru foarte mulți ani. Tot ce le trebuie e să fie șterse de praf, din când în când.

3. Nu prezintă riscuri

Alergiile sunt de multe ori declanșate de plante, fie că acestea produc sau nu polen. Chiar dacă nu te știi alergică la factori externi, atunci când îți alegi o plantă decorativă naturală, trebuie să te gândești dacă ar putea declanșa vreo reacție sau agrava simptome ale unor alergii. Pentru spațiile în care au acces prietenii, colegii sau publicul general, cea mai sigură opțiune este o plantă artificială.

Un alt atu al plantelor și ierburilor artificiale este că nu atrag insecte. Și ar mai fi faptul că, dacă ai sau îți dorești un animal de companie, le poți păstra fără să te temi că îți pot otrăvi micul prieten sau că acesta ți le va distruge.

Este indiscutabil că plantele naturale au calitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon, de a filtra praful și bacteriile din aer și de a scădea nivelul de umezeală din spațiile închise. Plantele și ierburile artificiale nu au această proprietate, însă au o influență pozitivă asupra stării psihice și a concentrării, ceea ce reduce nivelul de stres.

Așadar, dacă îți dorești o doză de prospețime și încântare vizuală, merită să încerci o plantă sau un tip de iarbă artificială.

Foto: By Boiarkina Marina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri