Iata cateva sfaturi pentru amenajarea si utilarea bucatariei, cu ajutorul carora poti avea o imagine de ansamblu asupra modului in care va arata aceasta incapere in locuinta ta:

Amenajarea unei bucatarii functionale poate fi o ecuatie cu multe necunoscute, mai ales daca esti constransa de dimensiunile spatiului sau de buget. Iti doresti ca bucataria ta sa arate bine, dar mai ales sa raspunda perfect nevoilor tale si sa te ajute sa gatesti mai rapid, nu sa te incurce. 

In primul rand, pentru a maximiza functionalitatea unei bucatarii de mici dimensiuni trebuie sa mizezi pe o organizare riguroasa, astfel incat sa gasesti mereu cu usurinta ustensilele sau lucrurile de care ai nevoie si sa nu pierzi timp scotocind printre rafturi sau sertare. Pe de alta parte, trebuie sa calculezi cum poti obtine cele mai bune rezultate folosindu-te de spatiul pe care il ai la dispozitie, care sunt lucrurile pentru care nu ai destul loc si de care te poti lipsi si cum poti transforma chiar si o bucatarie mica astfel incat sa raspunda pe deplin nevoilor tale. Iata cateva sfaturi pentru amenajarea si utilarea bucatariei, cu ajutorul carora poti avea o imagine de ansamblu asupra modului in care va arata aceasta incapere in locuinta ta:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Mobilier pe comanda pentru o bucatarie mica sau atipica

Intr-o bucatarie mica sau in una cu o forma neobisnuita, cea mai buna solutie pentru a te folosi din plin de spatiul pe care il ai la dispozitie este sa iti faci mobilierul pe comanda. Astfel, poti avea control asupra dimensiunilor corpurilor de mobila, poti alege cum sa le amenajezi astfel incat sa ai acces facil la ele si poti lua in calcul inclusiv posibilitatea incastrarii unor electrocasnice in mobilier, pentru un aspect compact si unitar.

Poate cel mai dificil de mobilat sunt bucatariile lungi si inguste, unde spatiul te constrange sa renunti, cel mai probabil, la masa de bucatarie sau la coltar. In schimb, poti alege sa instalezi un bar, cu un blat mai lat, care sa iti serveasca drept spatiu pentru pregatirea si servirea mesei. Un blat rabatabil iti ofera posibilitatea de a fi mai flexibila cu modul in care utilizezi spatiul, mai ales atunci cand simti ca bucataria ta este mult prea aglomerata. 

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Utileaza-ti bucataria cu strictul necesar

Utilarea inteligenta a bucatariei nu numai ca ii poate spori functionalitatea, dar te va ajuta sa simti ca nu iti lipseste nimic. De aceea, este indicat sa alegi cateva aparate electrocasnice indispensabile oricarei bucatarii si sa gasesti alte solutii pentru celelalte. De exemplu, frigiderul poate fi mutat pe hol, in timp ce pentru masina de spalat poti gasi un loc in baie ori in debara. In schimb, asigura-te ca electrocasnicele din bucataria ta sunt unele performante, cu functii care sa compenseze pentru lipsa de spatiu si sa te ajute sa gatesti cat mai usor. 

Un aragaz cu un cuptor care sa includa un grill si un rotisor este usor de instalat si te ajuta sa prepari mese delicioase fara efort, in timp ce o hota incorporabila pentru bucatarie te ajuta sa economisesti spatiu si sa iti mentii bucataria lipsita de mirosuri neplacute. Nu uita nici de cuptorul cu microunde si ai grija sa alegi unul care sa iti permita sa incalzesti si sa dezgheti alimentele rapid, in doar cateva minute. 

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Toasterul, prajitorul de paine si cafetiera sunt optionale, insa daca decizi ca ai neaparata nevoie de ele, le poti depozita intr-un raft si le poti scoate doar atunci cand vrei sa le utilizezi, fara sa mai ocupe spatiu pe blatul de bucatarie. 

Compenseaza cu spatii de depozitare ascunse

Spatiile ascunse pentru depozitare sunt extrem de utile chiar si intr-o bucatarie mare. Aici poti pastra ustensilele sau vesela pe care o folosesti rareori, poti aseza prosoapele de bucatarie sau poti pune acele lucruri care nu iti trec zilnic prin maini. Taburetele cu spatiu de depozitare, rafturile suspendate pe usa dulapurilor sau sertarele cu separatoare pentru o mai buna organizare sunt indispensabile intr-o bucatarie mica. 

Foloseste debaraua pentru depozitarea obiectelor voluminoase

Daca bucataria nu iti pune suficient spatiu la dispozitie pentru depozitarea borcanelor, a conservelor si a alimentelor perisabile, atunci va trebui sa iti organizezi spatiul odata cu cel din debara. Folosindu-te de camara din locuinta ta poti compensa lipsa spatiului din bucatarie, care va ramane mai aerisita si lipsita de aglomeratia care te face sa petreci minute in sir cautand lucrurile de care ai nevoie sau mutand borcane dintr-o parte in alta pentru a face loc altora. Daca apartamentul tau nu dispune de o camara, poti incerca sa amenajezi un dulap incapator in balcon. In cazul bucatariilor care au usa spre balcon, lucrurile sunt cu mult mai simple, intrucat balconul poate functiona ca o extensie a incaperii, facilitand astfel utilizarea spatiului. 

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Halfpoint


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri