Cum să alegi gresia de baie potrivită pentru casa ta

12:04, 26 Aprilie 2018 publicat în Casa-Gradina

De ce anume trebuie să ţinem cont atunci când alegem gresia pentru baie:

Pentru fiecare dintre noi, baia a devenit un loc nu numai necesar, ci şi de relaxare după o zi agitată. Astfel, contează din ce în ce mai mult designul băii din casa noastră, tocmai pentru a ne simţi cât mai confortabil. Aşadar, pentru ca baia să arate cât mai bine şi ca să ne confere un ambient cât mai plăcut este necesar să folosim produsele potrivite, ţinând cont, evident, de personalitatea şi de gustul fiecăruia.

De ce trebuie să ţinem cont când alegem gresia pentru baie

Citeste si:
Alegerea vasului de toaleta potrivit - ghid de cumpărături
Alegerea vasului de toaleta...

În prezent, producătorii au o gama variată modele de gresie, având posibilitatea de a cumpăra plăci lucioase, mate, simple, cu model sau motive.

Este evident că atunci când achiziţionăm gresia pentru baie luăm în calcul aspecte precum culoarea şi preţul, însă este necesar să ştim şi dacă este vorba despre gresie de calitate.

Citeste si:
Idei de amenajare a unei băi mici
Idei de amenajare a unei băi...

Culoarea şi dimensiunile, criteriile cele mai importante

Atât mobilierul cât şi gresia pentru baie sau faianţa trebuie alese, în primul rând, în funcţie de spaţiul destinat acestei încăperi. Cu cât baia este mai mică, cu atât trebuie să folosim placi de culoare deschisă, precum şi faianţă cu care să se asorteze, pentru a crea impresia de mai mult spaţiu.

Foto: Pixabay

Un alt aspect este legat de tematica sau stilul pe care am vrea să îl adoptăm pentru baia noastră. Pentru cei mai mulţi dintre noi câteva minute de relaxare în cada reprezintă sfârşitul ideal al unei zile încărcate. Tocmai de aceea, folosind o gresie de calitate, de o culoare deschisă şi faianţă care să se asorteze cu aceasta, nu aveţi cum să daţi greş în a crea o atmosferă cât mai plăcută în baia dumneavoastră.

Nuanţele deschise reflectă lumina mai bine şi fac baia să pară mai mare, iar o alta recomandare a specialiştilor, dacă doriţi ca încăperea să para şi mai spaţioasă, este de a se folosi aceeaşi culoare de gresie şi faianţă.

Dacă însă vă doriţi ca baia să conţină şi culori mai vii, puteţi folosi două nuanţe sau modele. În funcţie de culorile pe care le alegeţi, aţi putea obţine un aspect plăcut şi cald al băii dumneavoastră, însă nu neapărat şi senzaţia de spaţiu.

Totodată, trebuie să ţinem cont şi de dimensiunea plăcilor ceramice în raport cu spaţiul de care beneficiem. Astfel, în cazul în care este vorba despre o baie mică, sunt recomandate plăci de dimensiune mică, pentru ca spaţiul să pară mai mare.

Pe de alta parte, daca beneficiaţi de un spaţiu generos, sunt recomandate plăcile mari, pe care le puteţi combina cu plăci de faianţă de aceleaşi dimensiuni.

De asemenea, dacă baia este construită pe o suprafaţă mare, alegerea culorilor nu reprezintă o problemă. Sigur, puteţi opta pentru nuanţe deschise, astfel spaţiul va părea şi mai mare, însă puteţi folosi fără nicio problema orice culoare vă doriţi.

Este adevarat că petele sau praful se văd mai repede dacă optaţi pentru culori închise, însă dacă achiziţionaţi gresie de calitate şi curăţarea ei va fi mult mai uşoară.

De asemenea, gradul de rezistenţă este foarte important, atât pentru permiterea folosirii produselor de curăţat, cât şi pentru că este un spaţiu destul de frecventat.

Recomandat ar fi ca atunci când ne alegem gresia pentru baie să căutăm plăci ceramice cu o textură cât mai puţin alunecoasa pentru a evita accidentele.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri