Ciclamen (Cyclamen Persicum) este o planta de apartament, ale carei flori apar din septembrie pana...
Ciclamen (Cyclamen Persicum) este o planta de apartament, ale carei flori apar din septembrie pana in martie.

Descriere

Florile sale au petale drepte sau ondulate si sunt de culoare alba, roz, rosie sau violet. Frunzele au forma de inima si sunt verzi-albicioase.

Ingrijire

Se recomanda asezarea plantei in spatii luminoase, umede si usor racoroase (15-18°C). Pentru a asigura un nivel optim de umiditate, se poate pulveriza apa pe frunzele plantei.

In timpul in care planta este inflorita, pamantul trebuie mentinut in permanenta umed. Pentru a estima corect cantitatea de apa necesara, puteti turna apa in tava/ farfuria pe care sta ghiveciul, asteptati 20 de minute si apoi aruncati apa in exces.

In perioada aprilie-august, planta intra in repaus si are nevoie de ingrijire diferita. Cantitatea de apa cu care este udata trebuie redusa treptat, iar planta trebuie depozitata intr-un loc racoros si intunecat.

Inmultire

Planta se inmulteste prin semintele din fructul plantei sau prin divizarea tuberculilor. Semintele se planteaza in perioada iulie-septembrie. Ladita trebuie plasata intr-un loc cald (18-24°C)si intunecat. Dupa 5-6 saptamani, semintele vor incolti.

Pentru reproducere, pot fi utilizati si tuberculii plantei. La sfarsitul primaverii, planta trebuie scoasa din ghiveci, radacinile se curata de pamant, iar tuberculii se divizeaza astfel incat fiecare portiune sa cuprinda cativa muguri.

Sfaturi

Florile ofilite trebuie indepartate imediat.
Ghiveciul poate fi asezat pe o tava cu pietris umed.
In pamantul florii se pot pune bucati de teracota, pentru un drenaj mai bun.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri