Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru ca alimentele pe care le congelezi sa-si pastreze nutrientii:

Vara, gradinile si pietele ne ofera o multime de fructe, legume si verdeturi sanatoase si pline de vitamine si este un moment perfect pentru ca noi sa ne facem cateva provizii pentru anotimpurile in care ele lipsesc. Potrivit portalului medical webmd.com, nutrientii din aceste produse se pastreaza chiar si daca sunt congelate, asa incat poti avea parte de vitaminele si mineralele din ele chiar si in toiul iernii.

Poti sa-ti pregatesti proviziile de vitamine pentru iarna inca de pe acum, depozitandu-le la congelator. Alege unul incadrat in clasa energetica A+, care nu consuma mult curent electric si in care sa ai suficient spatiu de depozitare pentru toate produsele. Noi am opta pentru una dintre aceste lazi frigorifice dotate cu mai multe cosuri metalice si tavi separatoare, asa incat sa poti depozita cat mai eficient toate alimentele. Unele dintre aceste congelatoare au si autonomie de pana la 67 de ore in cazul intreruperii curentului electric, asa ca produsele se mentin proaspete chiar si in cazul in care exista o pana de curent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru ca alimentele pe care le congelezi sa-si pastreze nutrientii:

1. Depoziteaza-le in portii mici

Dupa ce faci cumparaturile si pregatesti legumele pentru congelare, imparte-le in portii pe care sa le utilizezi in totalitate cand gatesti. Majoritatea fructelor si legumelor isi pastreaza vitaminele prin congelare, insa daca le dezgheti si le ingheti din nou isi vor pierde nutrientii, precum si gustul. De aceea este recomandat ca atunci cand scoti o portie de la congelator sa o utilizezi pe toata odata si sa nu mai recongelezi produsele ramase.

2. Blansizarea, metoda prin care te asiguri ca produsele nu se altereaza

Blansizarea este un procedeu vital pentru ca produsele sa se pastreze in conditii perfecte. In limbaj popular se numeste oparire. Da o singura data in clocot legumele care urmeaza sa fie congelate (timpul de fierbere este de maximum 3 minute), raceste-le repede sub un jet de apa rece, apoi intr-un bol cu apa in care ai adaugat cuburi de gheata.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

Dupa ce se racesc complet, ele trebuie lasate la uscat, asa incat atunci cand sunt puse in pungi sa nu mai aiba nicio picatura de apa pe suprafata lor. Pentru a grabi uscarea, te poti folosi de servete de hartie, care sa absoarba apa repede.

3. Foloseste pungi care se sigileaza

Vei gasi in magazinele cu obiecte de uz casnic pungi speciale pentru congelator, care se sigileaza. Acestea sunt cele mai bune pentru depozitarea legumelor si sunt o varianta foarte practica. Aerul poate contribui la alterarea alimentelor, asa incat trebuie sa golesti punga de aer inainte sa o sigilezi. Nu uita ca la congelare apa din ele isi va mari volumul, asa ca trebuie sa iei si acest lucru in calcul atunci cand sigilezi pungile.

4. Congeleaza legumele si fructele la maximum o zi dupa ce au fost culese

Pentru a retine o cantitate cat mai mare de nutrienti, este de preferat sa pui la congelator legumele si fructele imediat ce au fost culese. In unele cazuri nu este posibil sa cunosti exact momentul in care au fost culese legumele – daca nu le cresti in gradina ta sau nu cunosti exact sursa lor si le cumperi din piata – asa ca cea mai sigura cale este sa le congelezi imediat ce ajungi cu ele acasa.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

5. Ce sa nu congelezi

Exista si produse pe care nu ar trebui sa le congelezi niciodata. Potrivit thekitchn.com, telina, castravetii, ceapa, cartofi, ridichile, salata verde nu ar trebui puse la congelator pentru iarna. Dintre fructe, pepenele verde, merele, grepfruitul, lamaile, portocalele si strugurii nu ar trebui congelate. In cazul verdeturilor precum busuiosul sau patrunjelul opteaza pentru uscarea lor si nu pentru congelare.

Congelarea verdeturilor, fructelor si legumelor este o solutie economica si foarte practica pentru a avea parte de vitamine si minerale in timpul iernii. In plus, este intotdeauna de preferat sa ne congelam singuri produsele, deoarece daca le cumparam din comert am putea avea parte de suprize neplacute. Cotidianul britanic The Daily Mail a relatat cazul unei femei care a gasit intr-o punga de spanac o parte din corpul unei pasari, motiv pentru care varianta cea mai sanatoasa si igienica este sa ne ocupam noi insene de proviziile pentru iarna.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult

Daca alegi sa pui la congelator fructe si legume, ele se vor pastra in stare perfecta timp de 6 luni, asa incat daca incepi inca de acum, vei avea parte de bunatatile verii chiar si cand afara este zapada. Tu congelezi fructe si legume pentru iarna? Cum le depozitezi si cum te asiguri ca vor tine cat mai mult timp?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri