Tehnologia ne ofera, pe zi ce trece, tot mai multe alternative la o serie de activitati care ne-au impovarat de-a lungul secolelor, iar spalatul vaselor este una dintre ele.

Fiecare persoana ar trebui sa renunte cat mai repede la spalarea vaselor in chiuveta.

Tehnologia ne ofera, pe zi ce trece, tot mai multe alternative la o serie de activitati care ne-au impovarat de-a lungul secolelor, iar spalatul vaselor este una dintre ele.

Cercetatorii ne ofera, insa, cel putin un motiv in plus pentru care ar trebui sa renuntam la spalarea vaselor manual, mai ales daca tinem la sanatatea noastra si a celorlalti membri ai familiei.

Iata care sunt cele 7 motive surprinzatoare pentru care ar trebui sa renunti la spalarea vaselor in chiuveta si sa te bucuri de un aparat electrocasnic special creat pentru o astfel de activitate:

1. Eviti intrarea in contact cu milioane de bacterii

Un studiu citat de Daily Mail a demonstrat ca buretele de bucatarie este de 200.000 de ori mai murdar decat vasul de toaleta si contine peste 1,5 milioane de bacterii pe o suprafata de un centimentru patrat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Oamenii de stiinta ne avertizeaza, astfel, ca spalatul vaselor in chiuveta ar putea dauna grav sanatatii noastre si ar putea genera infectii care in aparenta nu au o cauza concreta.

Temperatura ideala pentru spalarea corespunzatoare a vaselor este de 60 de grade Celsius, iar corpul uman percepe o astfel de temperatura ca fiind mult prea fierbinte pentru a fi suportata. Solutia vine din partea masinilor de spalat vase care curata vesela murdara la o temperatura de cel putin 60 de grade Celsius. In plus, unele modele, precum aceste masini de spalat vase, sunt incorporabile, fapt ce te ajuta sa economisesti o multime de spatiu in bucatarie.

2. Eviti transformarea chiuvetei intr-un focar de infectie

Exista cateva locuri in bucataria ta care favorizeaza aparitia si dezvoltarea microbilor. Chiuveta si sacul de gunoi sunt, insa, locurile cele mai prolifice pentru aparitia germenilor. Daca vei lasa vasele in chiuveta si le vei spala pe toate in acelasi loc, acesta vor fi scufundate, practic, intr-o baie de microbi. Ele nu se vor umple doar de microbii vaselor spalate inainte, ci si de microbii si bacteriile care se aflau deja in chiuveta, inainte sa incepi sa speli vasele, noteaza publicatia compactappliance.com.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

3. Masinile de spalat vase sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Multe persoane continua sa spele vasele de mana, crezand ca protejeaza astfel mediul inconjurator. Cu toate acestea, intre 1993 si 2003, masinile de spalat vase au consumat cu 27% mai putina apa si cu 30% mai putin curent electric. Iar evolutia tehnologica nu s-a oprit in urma cu 13 ani! Noile modele din clasa energetica A+++ si A++ sunt mult mai eficiente energetic decat masinile de spalat vase din urma cu un deceniu.

4. Te ajuta sa economisesti bani

In fiecare gospodarie, peste 27.000 de litri de apa sunt risipiti anual prin spalarea vaselor in chiuveta. Daca luam in considerare pretul de aproximativ 14 lei pe metrul cub de apa calda, constatam ca spalarea vaselor ne costa, anual, aproape 400 de lei, bani care incarca inutil factura la intretinere.

5. Te ajuta sa economisesti timp

In zilele noastre, timpul a devenit cu adevarat o problema. Tindem sa muncim din ce in ce mai mult si sa avem tot mai putine clipe de relaxare. Dupa fiecare masa, spalatul vaselor poate deveni o corvoada, mai ales ca am prefera sa ne odihnim in acele momente si sa ne permitem sa ne detasam putin de treburile cotidiene. Masina de spalat vase ti-ar lua de pe umeri o povara, iar tu te vei putea relaxa dupa fiecare masa, fara sa te gandesti ca ai lasat in chiuveta un munte de farfurii si tacamuri murdare.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

In plus, conform programului american Energy Star, o masina de spalat vase te va ajuta sa economisesti 10 zile anual (cat un intreg concediu de odihna!) pe care le-ai dedicat pana acum spalarii vaselor in chiuveta, conform womanonday.com.

6. Iti protejeaza mainile

Detergentul de vase si apa la temperaturi ridicate iti afecteaza pielea mainilor fara sa-ti dai seama. Dupa fiecare sesiune de spalat vase, pielea ta devine aspra si se inroseste. In plus, manichiura ta rezista mult mai putin decat ar rezista daca ai evita spalarea de mana a vaselor.

7. Te ajuta enorm atunci cand ai musafiri

Atunci cand te viziteaza prietenii si rudele apropiate, stim sigur ca obisnuiesti sa-i servesti cu ceva delicios. Evident, numarul vaselor murdare creste dupa fiecare astfel de petrecere sau de intalnire cu prietenii apropiati. Dupa ce musafirii se retrag la casele lor, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa speli vasele. O masina de spalat vase te scuteste de o astfel de corvoada, iar vesela si tacamurile stralucesc dupa o simpla apasare pe buton.

Foto: shutterstock.com/Kamira/Christian Delbert/Andrey_Popov


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri