Intr-o locuinta de mici dimensiuni, fiecare zona trebuie sa fie utilizata cat mai inteligent, pentru a putea maximiza spatiul. Apeland la cateva trucuri, vei reusi sa profiti de spatiul pe care ti-l ofera caminul tau si sa il faci sa para mai mare.

Intr-o locuinta de mici dimensiuni, fiecare zona trebuie sa fie utilizata cat mai inteligent, pentru a putea maximiza spatiul. Apeland la cateva trucuri, vei reusi sa profiti de spatiul pe care ti-l ofera caminul tau.

1. Depoziteaza pe verticala!
In cazul

in care ai foarte multi carti si nu numai, secretul este sa folosesti piese de mobilier inalte. Secretul este sa folosesti mobila care se dezvolta nu numai orizontal, cat si vertical, pentru a putea folosi si spatiile de la inaltimi mai mari. De asemenea, poti apela la etajere care gliseaza peste o usa, de exemplu.

2. Foloseste spatiul de sub scara
In cazul in care te numeri printre persoanele care au o locuinta pe doua niveluri, nu uita sa folosesti spatiul de sub scara. De multe ori, lumea ignora aceasta zona, tocmai pentru ca pare un spatiu ce nu poate fi folosit. Total gresit! Spatiul de sub scara este perfect pentru a adaposti un dulap ce il poti folosi ca dressing sau pentru a depozita diferite obiecte si alimente.

3. Draperiile pot face incaperea sa para mai inalta
Un truc la care poti apela pentru ca o incapere sa para cat mai inalta si aerisita este modul in care montezi draperiile. Secretul este sa le montezi cat mai aproape de tavan (sau chiar de tavan), pentru a crea senzatia de inaltime si cat mai in exteriorul ferestrei, astfel incat aceasta sa para mai mare si sa permita accesul unei cantitati cat mai mari de lumina.

4. Inlocuieste canapeaua cu una mai mica!
In orice spatiu, indiferent de destinatia lui, trebuie sa utilizam piese de mobilier proportionale cu dimensiunile incaperii. Tocmai de aceea iti recomandam ca intr-un spatiu mic sa folosesti o canapea mai mica. O canapea cu doua locuri, de exemplu, iti va face livingul sa para mai mare si mai spatios. Atunci cand ai mai multi oaspeti, poti sa folosesti scaune pliabile si taburete care se depoziteaza usor sau care au in interiorul lor spatii de depozitare.

5. Decoreaza-ti locuinta cu oglinzi

Oglinzile nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, cu atat mai mult din cele mici. Acestea sunt perfecte pentru a crea senzatia de marire a spatiului. Secretul este sa amplasezi oglinzile paralele, astfel incat sa se reflecte peretele opus si sa se creeze senzatia de largire.

Foto 1: Go Modern Furniture via Pressloft
Foto 2: Direct Blinds via Pressloft
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri