Ea este alpinista Coco - Crina Popescu. Este increzatoare, sigura pe sine si optimista. Este de o maturitate incredibila. Este modesta si sensibila. In data de 15 mai, Coco a plecat sa cucereasca un altfel de vis american.

“Pe munte primesti alta educatie. Muntele te face sa ai multa incredere in tine si sa constientizezei ca pana la urma esti singur pe lumea asta si ca nu ai neaparat nevoie de ajutorul cuiva. Exista o anumita asemanare intre acesti doi termini, <<altitudine>> si <<atitudine>>. Stii, la altitudine mare, organismul tau reactioneaza altfel si de aceea trebuie sa ai tarie de caracter ca sa faci fata provocarilor”. Dupa ce am auzit-o pe Coco spunandu-mi acestea, mi-am sters parca rigiditatea de pe fata, si grijile si m-am gandit ca trebuie sa iau un exemplu de optimism si gandire poztiva de la o fata foarte tanara. Si am zambit.

In luna ianuarie a acestui an, COCO a escaladat cel mai inalt varf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4.884 m), devenind astfel cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe acest munte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Împreună în arte și simțiri

Mi-a mai povestit si cata munca implica pregatirea zilnica pentru o expeditie. Dar oricum, in cazul ei nu prea poate fi vorba despre “munca” este vorba despre pasiune sau mai degraba "un sens al vietii", asa cum il descriu japonezii: “Imi place sa fac si sporturi cum ar fi mersul pe bicicleta, inotul snow-board-ul care sunt in fapt, tot antrenamente pentru alpinism. Ma antrenez zilnic cam 3-4 ore pe zi. In zilele de weekend merg cu tatal meu pe munte, intre 8 si 12 ore. Mergem impreuna pe Postavaru, Rasnov si Piatra Craiului, care sunt locuri foarte bune pentru antrenament. Ne antrenam impreuna si mergem impreuna in expeditii”.

Dar pasiunea asta este o pasiune incurajata, cultivata, de care se fac responsabili, in sensul bun al cuvantului, chiar parintii lui Coco, care au inteles ca trebuie sa isi lase copilul sa fie liber. “Parintii trebuie sa ii lase pe copii sa fie naturali. Daca nu ii reprimi si ii lasi sa se manifeste, ba chiar cultivi talentul lor, atunci acestia ajung in final sa faca lucruri foarte frumoase”, spune tatal lui Coco, omul din sptaele performantelor acestui copil reusit.

Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Sa nu credem insa ca in sportul asta, pe care unii dintre noi il privim doar cu ochi fascinati, este nevoie doar de ambitie, spirit si organism calit. Crina si-a exprimat dezamagirea ca alpinismul nu este destul de sprijinit la noi in tara. “Strainii apreciaza mai mult ceea ce fac, decat cei de la noi din tara. Probabil pentru ca unii oameni considera ca acest sport este foarte periculos. Altii sunt pur si simplu invidiosi, iar pe altii nu-I intereseaza”. Cu foarte mare greutate, membrii echipei care pleaca in expeditia din America de Nord au strans cei aproape 10.000 de euro necesari pentru a putea indeplini acest plan. Bogdan Dudau, presedintele Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a numit acest proiect al lui Coco unul de “management” . Problema in Romania este ca acesti copii talentati nu sunt sprijiniti. Coco e o tanara cu un bagaj psihic si fizic solid, dar este vorba doar despre talent aici, si nu ca ea ar fi fost sprijinita in vre-un fel, de catre un sistem al sportului de performanta bine pus a punct.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri