12 August 2008 publicat în Cariera 1 share-uri

Arta ascultarii nu este niciodata simpla. Este si firesc. In momentul in care ascultam gandim mult mai repede decat in momentul in care vorbim. Gandul se indreapta catre alte chestiuni decat cele prezentate de interlocutor, iar atentia este distrasa de persoana care vorbeste si nu de spusele sale.

-Daca doresti sa pui intrebari dupa ce ai ascultat, nu o face intr-un mod ostentativ. Acestea sunt menite sa genereze o clarificare a mesajului pe care interlocutorul a intentionat sa il transmita si nu sa-l puna in incurcatura. Si poate ca reprezinta cea mai eficienta metoda de a-ti arata interesul si preocuparea pentru cele comunicate.

Ele au rolul de a exprima curiozitate pentru subiectul expus si de a imprastia acceptare, producand celui ce a incheiat comunicare un sentiment de confort si siguranta. Intrebarile si raspunsurile creeaza senzatia unei intelegeri reciproce. A stii cand sa pui intrebarile potrivite, in momentul potrivit, reprezinta de asemenea o calitate care lipseste multora dintre noi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri