25 Martie 2013 publicat în Cariera 1 share-uri

Perioada de criza a lovit mai puternic in castigurile femeilor decat ale barbatilor- s-au adancit diferentele de nivel de salarizare intre cele doua categorii.

Doar in 3 domenii de activitate salariile femeilor le depasesc pe cele ale barbatilor. Perioada de criza a lovit mai puternic in castigurile femeilor decat ale barbatilor- s-au adancit diferentele de nivel de salarizare intre cele doua categorii.

Cele trei sectoare de activitate unde femeile castiga mai multi bani decat barbatii sunt transporturile si depozitarea (diferenta de 11% intre mediile salariale femei-barbati), constructiile (24%) si serviciile administrative (27%).

In primele doua domenii numarul femeilor este mult mai mic decat cel al barbatilor, iar media lor salariala este mai ridicata datorita pozitiilor ierarhice mai inalte detinute de femei. In servicii administrative femeile ocupa peste 80% dintre joburi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Dreamstime


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri