Tu iti organizezi timpul…sau te conduce el pe tine? Pentru multi dintre noi s-ar parea ca trecem de la o criza la alta.
Tu iti organizezi timpul…sau te conduce el pe tine? Pentru multi dintre noi s-ar parea ca trecem de la o criza la alta. Cum putem inainta, cand nici macar nu putem tine pasul? Exista cateva lucruri pe care le poate face oricine dintre noi pentru a-si organiza timpul intr-un mod mai eficace.

Organizarea eficace a timpului este o decizie constienta, prin care hotaram ceea ce este important si apoi ne planificam timpul si viata in functie de aceste aspecte. Cheia problemei este sa ganditi pro-activ. Nu asteptati si nu lasati timpul sa va preseze; in schimb, preluati controlul si decideti cum va veti organiza timpul. Ce este important cu adevarat pentru mine? Ce actiuni trebuie sa duc la indeplinire pentru a avea rezultatele dorite?

"Nimeni nu are timp suficient, dar cu totii dispunem de tot timpul existent." - Anonim


Putem avea mereu un rol pro-activ? Bineinteles ca nu. Urgentele apar; trebuie sa respectam termenele limita. Dar, putem reduce numarul acestor situatii, planificandu-ne lucrurile in avans - fiind pro-activi.

Nu exista instrumente de organizare a timpului care sa functioneze pentru toata lumea la fel. In schimb, trebuie sa hotaram ce functioneaza mai bine in cazul nostru, pentru noi ca indivizi, in momentul respectiv. Trebuie sa ne organizam mai bine? Sa ne alegem prioritatile mai bine? Avem un randament mai bun dimineata? Incercam sa realizam un proiect intreg deodata, in loc sa-l impartim in sectiuni mai usor de manevrat? Ce este mai bine pentru mine…acum?

In plus, cu timpul ordinea prioritatilor se poate schimba. Parintii vor acorda mai mult timp familiei decat indivizii singuri. O persoana care isi da licenta va acorda probabil mai mult timp scrisului si cititului. Dar, pe masura ce copiii cresc, iar licentele sunt obtinute, atentia se va concentra si asupra altor aspecte.

Trebuie sa avem grija sa ne facem timp si pentru relaxare, pentru sport, pentru prieteni si pentru distractie.

Un factor important pe care trebuie sa-l iei in considerare este echilibrul! Nu suntem facuti sa ne concentram asupra unui singur lucru, excluzandu-le pe toate celelalte. Trebuie sa avem grija sa ne facem timp pentru relaxare, pentru sport, pentru prieteni si pentru distractie. Acestea sunt aspecte importante din viata unei persoane. Si fara sa avem grija de noi insine, nu vom avea energia necesara pentru a ne ocupa de solicitarile facute asupra timpului nostru.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri