27 Iulie 2011 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Nu este greu, spune Stephen Covey. Important este sa crezi in tine si in abilitatea ta de a trai viata pe care ti-o doresti... Aceste reguli de viata inspirationale ne pot invata cum sa traim o viata frumoasa, plina, plina de sens...

Obiceiul 3 – Pune pe primul loc lucrurile care ar trebui sa fie primele

Care sunt insa ‘primele lucruri’ din care ar trebui sa facem o prioritate?, ne intreaba Covey pe acelasi site. “Sunt acele lucruri care au cea mai mare importanta si valoare pentru tine”. Identifica acele lucruri care ar trebui sa fie cele mai importante pentru tine si acorda-le cea mai mare importanta. Ai intotdeauna in vedere scopul, valorile, rolurile si prioritatile. Organizeaza, fa prioritati, investeste in jurul acelor rezultate pe care le consideri cele mai valoroase pentru tine, in jurul acelor relatii care sunt cele mai importante pentru tine.

Obiceiul 4 – Gandeste Win - Win.

Nu trebuie sa existe intotdeauna castiga-pierde mai ales atunci cand ambele persoane doresc sa ajunga in acelasi loc. Este suficient si destul pentru fiecare dintre noi. Poate exista castiga-castiga . Daca cooperarea este posibila, de ce sa alegem confruntarea? Win-win aduce beneficii si avantaje reciproce in cazul unei negocieri, intelegeri sau chiar conflict. “Majoritatea persoanelor gandesc in termeni de fie/ sau: fie esti dragut si amabil, fie esti dur si nesuferit. Win-win cere sa fii amandoua. Este un act de echilibru intre curaj si consideratie”. A gandi win-win, spune Covey intr-un mod plastic, inseamna “a ajunge toti sa mancam din placinta, iar acea placinta sa aiba un gust al naibii de bun”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Obiceiul 5: Pentru a fi inteles, urmareste mai intai sa intelegi.

Multi, este de parere Covey, il asculta pe celalalt cu intentia de a da o replica, nu de a-l intelege in mod necesar. Judecam, suntem de acord cu ceea ce spune, respingem ceea ce spune, dam sfaturi, venim cu solutii, ii punem sub analiza comportamentul si actiunile, ii disecam motivele actiunilor sale raportandu-ne la propriile experiente, la ceea ce am trait personal. “Inainte sa prescrii ceva, pune diagnostic”, ne sfatuieste Covey. Incearca sa te pui in pielea persoanei care ti se adreseaza. Intr-un mod cat mai obiectiv! Abia apoi, dupa ce ai facut acest lucru, iti poti expune si tu punctul de vedere. Astfel relatiile tale vor cunoaste o evolutie pozitiva in toate aspectele vietii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri