14 Mai 2015 publicat în Familie 44 share-uri

Iata care sunt miturile despre prematuri care au fost demontate in timp:

8. Un copil nascut prematur care este externat de la neonatologie poate fi numit copil nascut la termen

Nu confundati niciodata termenii. Chiar daca bebelusul nascut inainte de termen a luat in greutate si a trecut peste obstacolele prematuritatii tot prematur se va numi. Specialistii nu ii vor incadra in aceeasi categorie luand in calcul aceste aspecte.

Chiar daca merge acasa alaturi de parinti ingrijirea lui va fi una speciala si diferita de cea a unui copil nascut la termen. Copilul este acum stabil si capabil sa se dezvolte in afara spitalului, insa indicatiile medicale sunt obligatorii si nu uitati ca fragilitatea acestuia se pastreaza si este expusi unor infectii, raceli, boli mult mai repede decat cel nascuti la termen.

Un exemplu concret ar fi: daca un copil nascut la termen, la varsta de 2 luni incepe sa gangureasca si sa-ti zambeasca, un bebelus prematur la aceeasi varsta este in etapa de abia poate inghiti tot laptele din gura sau inca invata sa respire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Voi ce alte mituri mai stiti despre Super Eroii prematuri?

Sursa: https://preemies.about.com/od/goingbacktowork/fl/5-Preemie-Myths-and-Misunderstandings.htm

Sursa: http://www.huffingtonpost.com/2014/11/03/preemie-facts_n_6083070.html

Un articol de Diana Gamulescu

****

Cu o experienta de peste 11 ani in domeniul relatiilor publice, Diana Gamulescu a ales calea antreprenoriatului si a infiintat o companie prin intermediul careia comercializeaza produse dedicate bebelusilor cu varste intre 0 si 6 luni. Brandul sau, Micolino.ro, se diferentiaza pe piata prin solutiile oferite parintilor care au bebelusi prematuri sau gemeni. Mai multe detalii despre afacerea sa puteti afla accesand www.micolino.ro.

Incepand din octombrie 2013 Diana Gamulescu se implica si in proiecte sociale, ca memebru in Asociatiei Unu si Unu (www.unusiunu.com), organizatie neguvernamentala care deruleaza programe dedicate prematuritatii si multipletilor.
In ultimii ani Diana Gamulescu a coordonat comunicarea pentru organizatii precum Fundatia Dinu Patriciu, Nissan Romania, Goodyear Dunlop Tires Romania, Indesit Company, Piraeus Bank, Amadeau Romania etc si a gestionat cu succes proiecte care au presupus lansari de produse locale si internationale, targuri si expozitii, campanii ample de comunicare, proiecte in sectorul neguvernamental etc .

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri