Combinatia rosu-alb este recomandata pentru camere spatioase, asa cum este livingul, unde adauga eleganta si profunzime, dar sunt la fel de potrivite si pentru accente in bucatarie sau spatii de trecere.

Comunicat de presa

Nuantele de alb si alb unt, intalnite cel mai frecvent in casele romanilor, pot fi inviorate cu accentele de rosu pentru un plus de optimism si o amenajare mai spectaculoasa. Combinatia rosu-alb este recomandata pentru camere spatioase, asa cum este livingul, unde adauga eleganta si profunzime, dar sunt la fel de potrivite si pentru accente in bucatarie sau spatii de trecere.

Culorile saturate sunt la moda in 2014, pentru ca dau o senzatie de profunzime si un plus de dramatism stilului de amenajare, in vreme ce culorile deschise lumineaza spatiul, creind o atmosfera primitoare. Pentru cei care iubesc motivele traditionale romanesti, combinatia dintre alb si rosu este una cat se poate de familiara.

“Aplicarea unei simple nuante pe pereti poate schimba radical starea si energia proprietarului. Romanii au fost mai coservatori in materie de culoare in ultimii ani. Cu toate acestea, diverse combinatii simple pot transforma in mod inspirat orice spatiu”, declara Marga Carp, director marketing Duraziv. “Romanii intampina primavara, soarele, viata purtand pe haine snururi in culorile alb si rosu, o combinatie folosita in mod traditional pentru scoartele de lana, pe altita iilor sau pe alte elemente ale costumului popular, pe vasele de lut din diverse zone etnografice”, explica Marga Carp.

In materie de design, nuantele alb si rosu sunt potrivite pentru decorarea livingului, holului si bucatariei. Rosul este o culoare dinamica, care confera un plus de stralucire unei incaperi moderne, mai ales atunci cand ii sunt asociate accesorii de efect, asa cum sunt corpurile de iluminat supradimensionate, din sticla mata alba sau chiar hartie, pernele decorative sau covoarele din blana ecologica – toate albe.

Rosu in bucatarie poate fi o solutie reusita pentru o amenajare cu mobila clasica, cu fronturi albe si blat masiv de stejar, mai ales daca decorul e completat de un caroiaj elegant, in alb-negru, pentru pardoseala.

Pentru o locuinta in stil retro, cu tavane inalte, pereti casetati cu elemente de stuc si usi masive de lemn, vopsite in alb, o tusa de rosu intens va asigura o nota de dramatism si va marca elegant intrarea. Culoarea rosie pe fond alb atrage instantaneu privirea, fiind uneori suficienta pentru a marca decorul, fara alte obiecte.

Sub sloganul „Peretii iubesc culoarea”, Duraziv a lansat o noua cartela de culori care cuprinde 340 de nuante grupare pe diverse game de culori. Noua cartela contine si o colectie denumita Selecta, cu 46 de recomandari de combinatii de nuante impartite in 7 grupe.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri