Dovleacul: beneficii


Dovleacul este una dintre legumele de toamna care prezinta o multitudine de proprietati terapeutice. In ceea ce priveste vederea optima, continutul bogat de vitamin A contribuie la mentinerea sanatatii ochilor iar antioxidantii precum carotenoizii au rolul de a incetini procesul de pierdere a transparentei cristalinului in urma caruia poate aparea cataracta.

De asemenea, acesti antioxidanti protejeaza celulele pielii de catre actiunea daunatoare a radicalilor liberi care incurajeaza imbatranirea pielii. Dovleacul are si functia de a intari sistemul imunitar datorita vitaminei C si a potasiului care contribuie la recapatarea echilibrului organismului in cazul depunerii unui efort prea mare.

Iti recomandam si: Frumusete de toamna: 4 Tratamente cu DOVLEAC pentru o piele stralucitoare

Foto: Shutterstock.com; dovleac
 

Spanacul: sursa gustoasa de substante nutritive


Spanacul este ideal pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca functionarea sistemului nervos. Spanacul furnizeaza vitamina K care are un rol esential in producerea tecii de mielina din jurul nervilor.

Pe langa aceste beneficii, spanacul este cunoscut si pentru proprietatile sale anticancerigene. Acesta poate preveni anumite tipuri de cancer precum cancerul digestiv si cel de colon datorita actiunii antioxidante care incetineste procesul de multiplicare a celulelor canceroase.

 

Foto homepage: Shutterstock.com; alimente de toamna