Iulia Peda, reputat farmacist, ne spune cum sa pregatim acasa masti de sezon ce au ca baza un ingredient pretios: dovleacul.

Odata cu noul sezon, tenul si pielea au de suferit. Vantul, ploile si frigul diminetilor sunt factori care agreseaza pielea si care o fac sa devina uscata, terna si lipsita de stralucire.

Avem insa la indemana o multitudine de remedii naturale, menite sa combata aceste efecte neplacute.

Dovleacul nu este doar un ingredient delicios in deserturi savuroase sau tocanite aromate, ci si o sursa nutritiva in cosmetica home-made. Iulia Peda, reputat farmacist, Doctor in Stiinte Medicale, ne spune cum sa pregatim acasa, masti de sezon, avand ca sursa principala: DOVLEACUL.

“Pentru cei care nu stiu, aceasta leguma contine vitamina A (retinol) cu efect de curatare, calmare si catifelare a pielii, vitamina C – un antioxidant puternic, menit sa regenereze celulele pielii, acizi alfa-hidroxi care au rolul de a exfolia celulele moarte, cat si Zinc, un calmant pentru pielea iritata."

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Primul lucru pe care il aveti de facut este sa luati un dovleac mare, sa-l curatati de seminte, sa-l taiati in bucati pe care sa le asezati pe o foaie de copt si sa le dati la cuptor pana cand pielea va fi usor de patruns cu o furculita. Dupa racire, fara a decoji bucatile, pasati pana faceti un piure. Acesta va fi baza a trei lotiuni pentru pielea dvs.

Exfoliant de corp cu dovleac:

  • 1 cana de piure de dovleac
  • 1 cana de zahar din trestie
  • 1/8 lingurita de scortisoara

Se combina toate acestea, iar pasta se aplica prin miscari circulare, pe corp, iar apoi se clateste cu apa calduta. Pielea va fi revitalizata imediat!

Masca purificatoare de fata cu dovleac

  • 2 linguri de piure de dovleac
  • 2 lingurite de miere
  • 1 galbenus de ou, batut
  • si putin zer, daca aveti, pentru a obtine o consistenta cremoasa

Se combina aceste ingrediente si se aplica pasta pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa sa actioneze 15-20 minute si apoi se clateste cu apa calduta. Tenul va ramane catifelat si hranit!

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Masca hranitoare cu dovleac si avocado si miere

O felie de dovleac copt, trecuta prin razatoare cu jumatate de avocado copt (coaja neagra) si o lingurita de miere.

Se amesteca pana se obtine o pasta consistenta usor de aplicat pe fata, gat si decolteu. Masca hranitoare pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele mature cu tendinta de deshidratare si ridate.

Foto homepage: Piure de dovleac, Shutterstock

Foto int: Masca faciala cu dovleac, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri