Sursa: Healthy.ro

Ceapa (Allium cepa), leguma poate cea mai folosita din bucatarie, prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, asadar nu ezitati sa o consumati cu fiecare ocazie.

Ceapa – Regina Legumelor


Ceapa este denumita si “regina legumelor” avand un gust care intotdeauna starneste pofta de mancare si de asemenea aceasta leguma poate fi asortata in aproape orice preparat.

Ce contine ceapa?

 

Ceapa este bogata in:
    Fibre Substante puternic antioxidante; Substante reglatoare ale metabolismului (fiind utila si in curele de slabire); Substante anticancerigene; Minerale precum: calciu, fosfor, magneziu, zinc, sodiu, potasiu etc. Vitamine precum: vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamina D vegetala, vitamine din complexul B etc.


Prin toate aceste “componente” ceapa prezinta numeroase beneficii pentru sanatate.

Ceapa – Beneficii pentru sanatate

 

Ceapa este utila in curele de slabire



Avand influente asupra metabolismului lipidic, ceapa prezinta proprietati reglatoare, fiind utila in cura de slabire. Puteti asocia ceapa preparatelor din cura de slabire, cu conditia sa nu o caliti niciodata. Este indicat totusi sa consumati ceapa in stare cruda pentru ca leguma sa isi pastreze proprietatile.

Ceapa combate stresul oxidativ



Ceapa are puternice efecte antioxidante, elimina radicalii liberi si previne efectele negative ale acestora, combatand stresul oxidativ. Stresul oxidativ este implicat in multiple patologii, incepand de la ateroscleroza si mergand pana la cancer.