10 / 11

Hai sa lucram impreuna!

Garbo.ro: Cum le putem convinge pe toate femeile din Romania ca este bine sa isi revendice drepturile si mai ales ca au dreptul sa spere la o viata mai buna pentru ele si pentru familiile lor?

 Alice Iancu: Nu cred ca femeile din Romania nu considera ca este bine sa isi revendice drepturile sau sa spere la o viata mai buna. Mai degraba, cred ca fie nu cred in succesul unor astfel de revendicari, fie considera ca acestea sunt mai potrivite rostite de altcineva-altundeva-altcandva.

Despre acest pesimism, din nou, el este de inteles. In acelasi timp insa eu cred si am vazut ca perseverenta da roade. Poate nu azi, poate nu maine, poate mai mult, poate mai putin. Dar in timp conteaza. Mi-ar placea ca din ce in ce mai multe femei, lucru care deja se intampla, sa vada si sa simta ca se pot mobiliza.

Nu conteaza cat castiga, ce meserie au, ce varsta. Sunt probleme in jurul carora ne putem strange toate. Nu trebuie sa te confrunti personal cu violenta ca sa lupti impotriva ei - acelasi lucru este valabil pentru un numar foarte mare de probleme. 

Ca femei, traim anumite experiente sau le vom trai sau exista riscul sa ne confruntam cu anumite probleme pentru ca suntem femei. Atunci, hai sa lucram impreuna. Nu cu naivitate, nici cu pesimism, ci cu hotarare si perseverenta. Este de altfel si o experienta placuta, sa iei haturile in maini, alaturi de surori.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri