Când ajungi la jumătatea carierei, este normal să te confrunți cu sentimente precum așteptări neîmplinite, oportunități ratate și drumuri neluate în calcul. Însă experții spun că a ajunge la vârsta de mijloc este, de asemenea, o oportunitate profundă de creștere și auto-reflecție. Este o șansă de a-ți reevalua prioritățile, de a te inspira din experiența acumulată și de a-ți croi o cale care să se alinieze cu obiectivele tale pentru a doua jumătate a vieții tale profesionale.

Atingerea vârstei mijlocii - care coincide adesea cu mijlocul carierei tale - poate fi un moment în care realizările, ambițiile și realitatea se ciocnesc. Lupta cu sentimente precum așteptări neîmplinite este ceva obișnuit; a realiza că multe dintre visele și aspirațiile tale timpurii s-ar putea să nu se mai întâmple niciodată - dă de gândit.

Dar experții spun că această perioadă oferă, de asemenea, o oportunitate profundă de creștere. Este o șansă de a-ți reevalua prioritățile, de a te inspira din experiențele tale și de a-ți croi o cale care să se alinieze cu obiectivele tale pentru viitor.

Unul dintre cele mai adresate subiecte în ultimii patru în în termeni de viață profesională este ''Ce fac cu tot ce am învățat și acumulat până acum în viața mea?''

În 23 Mai în cadrul Conferinței de reinventare profesionala Cariera ta 2.0 vom explora soluții și resurse specifice pentru profesioniștii care nu se mai regăsesc în domeniul lor de activitate însă au suficientă energie și dorință să își transforme cariera.

Iată patru întrebări pe care Chip Conley și Ebony Joyce sugerează să ți le pui atunci când îți faci bilanțul carierei la jumătatea vieții.

1. Ce voi regreta că nu am făcut sau învățat peste 10 ani?

Regretul poate avea o conotație negativă, dar poate fi un profesor puternic, spune Conley. "Avantajul de a îmbătrâni este că ai o viziune periferică și poți vedea viitorul", spune el. "Înțelegi consecințele acțiunilor tale". Conley recomandă să valorifici puterea regretului anticipat, care presupune să îți imaginezi dezamăgirea pe care ai putea-o simți în viitor dacă nu întreprinzi anumite acțiuni astăzi. Această previziune te poate ajuta să iei decizii pe care sinele tău viitor le va aprecia, spune el.

Cristian China-Birta,Fondator și Managing Partner Kooperativa va vorbi despre importanța învățării continue. Cu o experiență profesională de peste 20 de ani, ''Chinezu'' așa cum îl numesc afectuos prietenii, este mereu atent la cum să își folosească timpul în concordanță cu valorile sale și nu cu așteptările din exterior.

Cristian China-Birta Fondator și Managing Partner Kooperativa

2. Ce măiestrie sau talent am dezvoltat, pe care îl pot oferi lumii?

Până la jumătatea vieții, ai acumulat o sumedenie de experiențe, cunoștințe și poate câteva cicatrici de luptă câștigate cu greu pe parcurs. Poți reflecta asupra abilităților și know-how-ului pe care le-ai dobândit și te poți gândi cum le-ai putea folosi pentru a avea un impact pozitiv asupra altora, spune Conley. El se inspiră de la psihiatrul și autorul David Viscott, care a spus: "Scopul vieții este să-ți descoperi darul. Munca vieții este să îl dezvolți. Sensul vieții este să-ți dăruiești darul."

Manuela Ciugudean este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenți experți în brand personal din România. În rolul ei de Coach Profesionist și Personal Brand Strategist, Manuela a însoțit sute de profesioniști în călătoria lor de a descoperi care este acel element unic prin care pot să aducă valoare lumii. În cadrul Conferinței Cariera ta 2.0, Manuela ne va învăța cum să ne uităm la abilitățile și talentele noastre prin lentila valorii și autenticității și prin ce instrumente ne putem construi un brand personal influent.

Manuela Ciugudean - Coach Profesionist și Personal Brand Strategist

3. Cum vreau să arate zilele mele?

Suntem adesea încurajați să gândim în stil mare în ceea ce privește viața noastră profesională, spune Joyce. Șefii și consilierii de carieră îți cer să îți imaginezi viitorul peste cinci sau zece ani sau să îți definești ideea de succes. Deși aceste îndemnuri pot fi valoroase, Joyce sugerează să îți contempli viitorul gândindu-te la scară mai mică. "Treceți la nivel micro, gândindu-vă la cum doriți să arate detaliile rutinelor dvs. zilnice", spune ea.

Mai degrabă decât să te concentrezi asupra unor obiective mărețe pe termen lung, Joyce recomandă să îți imaginezi o zi obișnuită în viitorul tău ideal. Ia în considerare modul în care dorești să îți petreci timpul, cu cine dorești să interacționezi și ce dorești să faci în afara serviciului. În calitate de Trainer și Coach, Raluca Culda va vorbi pe scena conferinței despre decadele vieții noastre și cum să obții claritate cu privire la viața pe care dorești să o creezi și să îți aliniezi obiectivele cu aspectele practice ale existenței de zi cu zi.

Raluca Culda - Trainer, Coach, Fondatoare Reinventeaza-te

4. Ce compromisuri sunt dispus să fac - sau nu mai sunt dispus să fac?

Este firesc să te îndoiești de alegerile tale și să te gândești la potențialele "ce-ar fi fost dacă". Poate că ai fi avut mai mulți bani dacă ai fi procedat altfel. Poate că ai fi avut relații mai apropiate sau o căsnicie mai puternică dacă ai fi luat alte decizii.

Dar Joyce spune că trebuie să ții cont de faptul că "ai făcut alegeri care au avut sens pentru nevoile și prioritățile tale la momentul respectiv". Acum, că ești mai în vârstă și ai mai multă perspectivă, acestea ar putea să fi evoluat. Poate că ai tăi copiii au ieșit din casă sau sunt mai independenți, ceea ce îți permite să te concentrezi mai mult asupra carierei, fără a fi distras de responsabilitățile casnice. Alternativ, este posibil să nu mai fii dispus să faci sacrificiile pe care le făceai cândva; în schimb, îți dorești ca viața personală să aibă prioritate.

Cheia, spune ea, este să îți analizezi cu atenție valorile și prioritățile și să iei decizii conștiente cu privire la compromisurile pe care ești dispus să le faci. "Nu există răspunsuri corecte sau greșite, dar trebuie să fiți intenționat", spune ea.

Hedi Hoka este Doctor în Psihologie și autoarea a două cărți din domeniul cunoașterii și dezvoltării personale. După o experiență profesională de 15 ani, a decis să aprofundeze tainele psihoterapiei fenomenologice, descoperind, astfel, călătoria traumelor și a darurilor transgeneraționale în dinamicile ascunse în dinamicile ascunse ale familiilor. În 23 Mai va urca pe scena conferinței Cariera ta 2.0 ca să ne vorbească despre cum să te alegi pe tine, chiar printre cele mai dificile decizii pe care e necesar să le iei. Hedi are propria ei experiență de reinventare, atât în plan personal cât și profesional și vă vorbi cu empatie despre călătoria noastră prin viață și cum să trăim cu inima deschisă.

Hedi HOKA - Doctor în Psihologie,Autor și Facilitator Constelatii Familiale

Te invităm în 23 Mai să te alături primului eveniment dedicat reinventarii profesionale din România alături de Raluca Culda și echipa Reinventează-te. Și avem și o mică surpriză pentru tine dacă dorești să vii la conferință: poți folosi codul reinventare2024 și ai o reducere de 54% la biletul evenimentului. Adică de la 550 Ron la 300 Ron


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri