19 Martie 2024 publicat în Frumusete 13 share-uri

Rutina de îngrijire a pielii este o etapă esențială pentru a avea un ten impecabil. Totodată, există și alți factori care contribuie la aspectul sănătos al pielii. Starea de sănătate interioară se reflectă pe chipul tău, deci trebuie să acorzi cât mai multă atenție corpului tău.

În continuare, îți prezentăm 4 sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă și un ten luminos.

1. Creează-ți o rutină de skincare

În prezent, există nenumărate produse special concepute pentru îngrijirea pielii. O rutină de skincare corespunzătoare trebuie să cuprindă mai mulți pași. Dimineața, după etapa de curățare a tenului, pielea necesită hidratare și, apoi, aplicarea unui produs care oferă protecție solară cu factor +50, pentru un grad ridicat de protecție pe parcursul zilei.

Pe de altă parte, rutina de seară include și etapa de demachiere. Este important de menționat faptul că pasul de curățare a tenului este necesar atât dimineața, cât și seara, indiferent dacă ai purtat machiaj sau nu. De-a lungul zilei, tenul tău poate fi afectat de particule de praf, murdărie și nu numai, așa că nu doar machiajul trebuie îndepărtat, la finalul zilei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Având la dispoziție o selecție variată de produse din care să alegi, te poți informa cu ușurință în ceea ce privește tipurile de produse necesare tenului tău. De pildă, The Ordinary este un brand de produse dedicate îngrijirii pielii, iar gama de produse este una cuprinzătoare, potrivite pentru diverse nevoi ale tenului.

2. Odihnește-te suficient

Cele 8 ore de somn nu sunt doar un mit, cu toate că majoritatea persoanelor dorm mai puține ore pe noapte, iar dimineața pare că se simt bine. În timp, corpul poate resimți efectele lipsei de odihnă. La nivelul tenului, somnul insuficient se vede cel mai bine prin prezența cearcănelor. Cu toate că poți folosi fond de ten și anticearcăn setate cu pudră sau chiar și alte produse de machiaj, este mult mai bine dacă încerci să remediezi sursa problemei.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3. Hidratează-te pe parcursul zilei

Organismul necesită hidratare, pentru a funcționa în parametri normali. Majoritatea specialiștilor recomandă consumul a aproximativ 2 litri de apă pe zi. Cu toate acestea, multe persoane nu reușesc să consume o cantitate rezonabilă de lichide pe zi, din cauza programului încărcat sau fiindcă pur și simplu uită să bea apă. Dacă te hidratezi corespunzător, vei vedea o îmbunătățire la nivelul tenului tău, care va arăta mai luminos.

4. Consumă alimente sănătoase

Așa cum apa este esențială pentru sănătatea corpului și, implicit, a pielii tale, și alimentația joacă un rol important în acest proces. Unele persoane se pot confrunta cu apariția acneei, în anumite momente, iar uneori, acest fapt este cauzat de alimentația nesănătoasă. În plus, reducerea alimentelor procesate și a zahărului poate avea efecte benefice asupra pielii tale, reducând efectul de îmbătrânire a tenului.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Prin urmare, poți apela la diverse metode care să te ajute în a forma obiceiuri sănătoase și o rutină de îngrijire a pielii ca la carte. De asemenea, este important să ții cont de faptul că orice obicei este asimilat de organism în aproximativ 21 de zile. Așadar, dacă încerci anumite produse de skincare și nu vezi rezultate imediat, nu este cazul să-ți faci griji, fiindcă pielea are nevoie de o perioadă de acomodare.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri