18 Martie 2024 publicat în Frumusete 1 share-uri

Primăvara este momentul potrivit pentru a-ți schimba rutina de îngrijire a pielii și pentru a-ți pregăti tenul pentru modificările aduse de acest sezon cald. O rutină adecvată de îngrijire a tenului de dimineață poate face minuni pentru sănătatea și aspectul pielii tale atât pe parcursul zilei, cât și pentru tot restul vieții. Iată cum să îți ajustezi rutina de îngrijire pentru a obține o piele radiantă și sănătoasă în primăvară, cu ajutorul a doar 5 pași.

 

DESCHIDE PREZENTAREA

Curățare delicată: Începe-ți ziua spălându-te pe față cu un gel sau cu o spumă de curățare blândă. Astfel vei îndepărta impuritățile și excesul de sebuum acumulate peste noapte, pregătind pielea pentru a absorbi mai bine produsele enumerate mai jos.

Toner: Aplică un toner pentru a echilibra pH-ul pielii tale și pentru a-ți revitaliza tenul. Acest pas ajută la închiderea porilor și la pregătirea pielii pentru o hidratare corespunzătoare.

Hidratare și protecție solară: Aplică o cremă hidratantă lejeră, adaptată tipului tău de ten. Primăvara este important să folosim o cremă care oferă hidratare suficientă, dar care să nu încarce tenul. Asigură-te că produsul tău de zi include și un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 pentru a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Tratamente specifice: Dacă ai nevoie de tratamente specifice pentru diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau hiperpigmentarea, aplică-le înainte de cremă hidratantă. Consultă un dermatolog pentru recomandări personalizate în funcție de nevoile tale.

Aplicarea machiajului (opțional): Dacă folosești machiaj, aplică-l după ce ai completat etapele de curățare, tonifiere și hidratare. Asigură-te că folosești produse de machiaj non-comedogenice și că îți îndepărtezi machiajul în mod corespunzător la sfârșitul zilei.

Făcând acești pași vei observa, cu siguranță, o îmbunătățire a aspectului și a sănătății pielii tale în acest sezon. Nu uita, însă, că, pentru a-ți alege produsele potrivite tenului tău, mai întâi trebuie să consulți un medic dermatolog. Doar un specialist îți poate alege cremele sau serurile de care ai nevoie sau îți poate da un diagnostic, în cazul unei probleme, cât și o soluție pentru rezolvarea acesteia.

Foto: Shutterstock.com


Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM....

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri