4 / 6

Cum suna Craciunul

Echipa care a realizat filmul a apelat la cele mai mari nume din industrie pentru coloana sonora. Regizorul Robert Zemeckis nu a stat prea mult pe ganduri pana a ales numele la care a facut apel pentru muzica filmului “O Poveste de Craciun”. Compozitorul Alan Silvestri a fost prima lui optiune. “Eu si Alan avem o indelungata relatie profesionala, care se intinde pe 25 de ani in urma,” spune Zemeckis.

“E un adevarat privilegiu ca unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a sustinut cu talentul sau, interpretand o melodie atat de plina de forta si emotie. Ne consideram cu adevarat norocosi pentru acest lucru!” afirma Jack Rapke, Producator. Pentru “O Poveste de Craciun”, cei doi au folosit acelasi proces de colaborare ca si pentru celalte filme ale lor. “Ca intotdeauna,” spune Zemeckis, “i-am cerut lui Alan sa sublinieze emotia fiecarei scene.” Producatorul Jack Rapke adauga: “Muzica reprezinta un element esential pentru intregul film. Este ultima noastra sansa de a spune povestea, subliniind fiecare emotie, fiecare moment de suspans.”
Partitura clasica a lui Silvestri a fost inregistrata de o orchestra cu 103 instrumente, in Los Angeles. “Este o partitura dinamica, plina de forta,” spune Rapke. “E blanda atunci cand trebuie sa fie blanda si puternica atunci cand trebuie sa fie puternica.”

Silvestri a facut echipa cu Glen Ballard pentru a crea melodia perfecta, care sa incununeze filmul. “God Bless Us Everyone” (Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe noi toti) este o melodie originala, inspirata de celebra replica a Micului Tim, de la sfarsitul filmului, si a fost interepretata de nimeni altul decat Andrea Bocelli. Zemeckis spune: “Bocelli a auzit melodia minunata compusa de Glen Ballard si Alan Silvestri si a decis imediat ca vrea sa o inregistreze el. Cred ca melodia va deveni o piesa clasica de Craciun.”

Rapke adauga: “Am auzit ca Andrea Bocelli lucra la un album de Craciun. Astrele s-au aliniat asa cum trebuia si – cu putin efort – el a reusit sa inregistreze pentru noi aceasta melodie incredibila. Este un adevarat privilegiu ca unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a sustinut cu talentul sau, interpretand o melodie atat de plina de forta si emotie. Ne consideram cu adevarat norocosi pentru asta !” “Disney inseamna sa visezi - si mi-a facut o mare placere sa fac parte din acest proiect,” spune Bocelli. “Noi toti, parinti si copii deopotriva, am crescut asteptand Craciunul alaturi de acele personaje atat de mult iubite de diverse generatii, adevarate simboluri ale bunatatii, care si-au pastrat intacta forta, de-a lungul timpului.” Bocelli nu a inregistrat doar versiunea in engleza a melodiei, ci si pe cele in spaniola si italiana. “Mai multe limbi straine, dar un singur Craciun, o singura muzica - muzica inimii,” spune Bocelli.

©2008 ImageMovers Digital LLC. All Rights Reserved.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri