Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.


Consumul de fasole previne boli de inima


Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.


Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul


Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.

Foto: Flickr/ SaraJane


Consumul de fasole scade colesterolul


Fasolea este bogata in fibre solubile atat de necesare corpului. Acestea au si un rol important in controlul colesterolului. Studiile au gasit ca 10 grame de fibre solubile pe zi reduc colesterolul cu 10 procente.

  Consumul de fasole te ajuta sa slabesti


O portie de fasole te ajuta sa te simti mult mai repede bine, datorita bogatiei sale de fibre. In acest mod, senzatia de saturatie se manifesta pentru mai mult timp.
 

 Iti recomandam: 

Mancarica de Fasole - Reteta de post

Ciorba toscana de fasole boabe

 

Foto homepage: Flickr/ Cleide Isabel