Regim alimentar pentru hepatita si alte boli de ficat Alimente “interzise”


1 Orice fel de zahar rafinat


2 Toate fainurile albe: painea alba, aluaturile, prajiturile, budincile, orezul decorticat.


3 Toate grasimile "modificate": ulei rafinat, margarina.

Alimente recomandate


1.Paine integrala si toate aluaturile care se consuma sa fie din faina integral

2.Terci de cereale

Se iau 3 linguri de grau si se macina in rasnita de cafea. Cerealele macinate vor fi amestecate cu apa rece, ca un terci.

Se lasa pana la 12 ore sa stea, inainte de consum.

In loc de apa, terciul se poate face cu iaurt sau lapte.

3.Alimentatia trebuie compusa zilnic, in mare parte, din legume proaspete si fructe proaspete, in proportie de 1/3 din hrana zilnica.

4.Grasimi naturale: unt, ulei presat la rece

Este foarte important ca persoanele cu afectiuni hepatice sa nu faca exces de proteine, indiferent daca sunt din carne, oua, lactate.

Se vor exclude cafeaua, tutunul, alcoolul.
Esentiale sunt odihna, absenta stresului, gandirea pozitiva, credinta.

 

 Foto@Shutterstock.com