De obicei, in comert se gasesc fructe crude de avocado, care trebuie lasate cateva zile sa se coaca.
Gradul de coacere se poate testa apasand putin coaja cu degetul: daca degetul lasa o urma usoara, atunci fructul este copt; daca nu, va mai fi lasat cateva zile pana va putea fi consumat.
Fructul crud poate fi ajutat sa se maturizeze mai repede punandu-l intr-o punga de hartie. Daca se pune in frigider un avocado crud, se stopeaza procesul de coacere.
Fructul avocado contine o gama impresionanta de fitonutrienti cu rol antioxidant.
Dintre acestia amintim:
Cea mai mare cantitate de antioxidanti se gaseste imediat sub coaja fructului, de aceea este bine ca avocado sa fie curatat cat mai “subtire” cu putinta.
Avocado contine acidul linolenic (omega-3), acidul linoleic (omega-6) si acidul oleic- lipide cu rol foarte benefic la nivelul sistemului cardiovascular si nervos.
Avocado este un fruct foarte bogat in lipide (70%), dar aceste lipide fiind polinesaturate si mononesaturate aduc un mare beneficiu organismului, prevenind obezitatea si ateroscleroza.
sursa foto:sxc.hu