7 Alimente sanatoase care ajuta la scaderea colesterolului „rau”.
1 Samburi si seminte  

Nucile si semintele sunt alimente foarte sanatoase, bogate in fibre, proteine, acizi grasi mononesaturati, antioxidanti, vitamine si minerale.

 

Avand un continut bogat in lipide sanatoase, samburii ajuta la reducerea colesterolului „rau” – LDL colesterol si a trigliceridelor din sange. Se recomanda consumul de :

 

    Migdale Alune de padure Nuci pecan Samburi de pin Fistic Nuci

 

Consumul zilnic al unor cantitati moderate de nuci, in jur de 50 g/cantitatea care incape intr-un pumn (deoarece sunt bogate caloric), protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, prin continutul bogat de acizi grasi omega 3 (mai ales nucile). Se pot consuma in salate, supe, iaurt.

 

2 Peste

 

 

 

Pestele contine acizi grasi omega 3 si omega 6 care ajuta la reducerea colesterolului si scade riscul aterosclerozei. Se recomanda consumul a 100g de peste de doua ori pe saptamana :

    Somon Ton Sardine Macrou Pastrav Hering

Atentie! Daca pestele este prajit, isi pierde toate proprietatile benefice pentru sanatate. Este bine sa fie gatit la abur, pe gratar sau la cuptor.

 

sursa foto:sxc.hu