Beneficiile consumului de pere

 

Perele sunt cunoscute de milenii, cultivate in Asia si Europa. Perele sunt fructe cu beneficii uimitoare pentru sanatate, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

 

    1 Coaja

Coaja contine jumatate din cantitatea totala de fibre a fructului, de aceea nu trebuie inlaturata!

Alte beneficii ale cojii sunt legate de continutul ridicat in antioxidanti si substante anticancerigene, precum acidul cinamic.

 

2 Scad riscul aparitiei diabetului zaharat tip 2

 

Perele contin anumiti compusi chimici cunoscuti sub denumirea de "flavonoide" care cresc raspunsul celular la insulina, fiind un remediu natural impotriva rezistentei la insulina din diabetul de tip 2.

 

 

 Prin aceste proprietati, perele scad riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2. In acest sens, salatele de mere si pere reprezinta un "aliat" de nadejde pentru scaderea riscului de diabet.

 

 sursa foto:sxc.hu