3 / 4

Regina Rania a Iordanului

Rania a Iordanului este de asemenea, una dintre cele mai cunoscute femei ale lumii islamice. O cunoastem pentru frumusetea ei deosbita, dar mai ales datorita actiunilor pe care le intreprinde atat in scop umanitar, cat si pentru a sprijini afirmarea femeilor din islam si a diversitatii lor.


Regina Rania este foarte activa si in retelele de socializare. Pe Twitter are aproape 3 milioane de urmaritori, iar pe Youtube ea raspunde intrebarilor utilizatorilor. “In Lumea Araba femeile nu au inca drepturi egale cu ale barbatilor, dar nu puteti sa presupuneti ca aceasta este situatia tuturor femeilor, ca toate sunt subjugate si opresate”, spune ea intr-un astfel de clip.


In acest moment, Regina Rania este membra a mai multor organizatii international cheie. Activitatea ei este impresionanta si nu poate fi cuprinsa intr-un spatiu discursive stramt, regina Iordaniei fiind una dintre cele mai celebre femei ale lumii. Este sustinatoare pentru drepturile copiilor in cadrul UNICEF, face parte din boardul Fundatiei Internationale a Tinerilor si de asemenea activeaza in cadrul Natiunilor Unite. Ea participa de asemenea la Forumul Economic Mondial unde atinge diverse probleme prin discursurile sale cum ar fi cetatenia globala, tineret, educatie, reforma educatiei, drepturile femeilor, sustenabilitate, filantropie si multiculturalism.

Sursa foto: Site-ul oficial al Reginei Rania - www.queenrania.jo

Regina are 4 copii. Pe Twitter ea se auto-prezinta simplu – “o mama si o sotie cu un job foarte cool”.
 "Ma trezesc si am simt o persoana obisnuita. La sfarsitul zilei traiesti pentru oamenii pe care ii reprezinti. Este o onoare si un privilegiu pentru mine, sa am aceasta sansa,de a face o diferenta - o diferenta importanta in vietile oamenilor - si este responsabilitatea mea de a obtine cat mai mult, avand aceasta oportunitate", aflam din biografia oficiala a Reginei.

 

 

 

Foto Regina Rania - Flickr.com

Materialul are la baza informatii via: www.arabianbusiness.com si en.wikipedia.org

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri