Sigur, vrei sa traiesti mult si bine. Vrei sa-ti imbunatatesti calitatea vietii. Vrei sa oferi celor dragi o viata mai buna, mai confortabila. Vrei sa-ti arati tie insati ca se poate, ca iti poti depasi limitele, ca poti mai mult decat cred ceilalalti, mai mult decat crezi tu insati. De aceea, faci ceea ce faci, de aceea esti omul care esti. Sigur, intotdeauna ai ceva de demonstrat prin ceea ce faci. Sigur, esti obisnuita sa faci lucrurile din pasiune. Munca si ceea ce faci te reprezinta mai mult decat orice pe lume, de aceea ai investit tot ce ai avut mai bun in ea. Sigur, in munca poti gasi in ea cel mai bun refugiu pentru a nu te implica in viata personala

Sigur, evenimentele din jurul tau te iau intotdeauna pe nepregatite. Nu poti anticipa reactiile celor din jurul tau. Nu le poti lasa sa nu te influenteze la fel cum nu poti anticipa efectul pe care il produc asupra ta. De multe ori, nu poti evita conflictele din jurul tau si nici nu-ti poti controla propriile reactii emotionale sau fiziologice in fata anumitor experiente interioare si exterioare. Uneori, organismul inregistreaza anumite reactii in fata anumitor solicitari, incercand sa se adapteze noilor conditii si factori. De multe ori, nu putem impiedica aparitia stresului in viata noastra cea de toate zilele si nu putem sa nu ne lasam influentati de el. Iti facem cunoscute, iti reamintim si iti prezentam cateva lucruri interesante despre stres. Asadar, stiai ca:?

-Stresul este considerat a fi unul dintre cei mai de temut “ucigasi” ai omului modern deoarece odata cronicizat poate conduce la depresie, la cresterea tensiunii arteriale, la acutizarea durerilor in piept, la batai de inima neregulate, la pierderi de memorie in cazul diabeticilor, la marirea riscului de producere a unui atac de cord, la infertilitate, la declansarea migrenelor si a durerilor de cap, la slabirea sistemului imunitar, la anumite afectiuni precum gastrita sau ulcer, declansand totodata boli de temut precumAlzheimer sau cancer?

- Oamenii de stiinta au descoperit recent ca unul dintre cei mai importanti factor de stres care afecteaza din ce in ce mai multi oameni il reprezinta calculatoarele, aducand chiar in discutie sindromul stresului informatic? Oamenii moderni au devenit din ce in ce mai dependenti de tehnologie, iar in momentul in care intervin anumite probleme (virusi, pene de curent, necunosterea manevrarii dispozitivelor) legate de functionarea computerului, oamenii au tendinta de a deveni irascibili, stresati, presati de timp si intra in panica?