Este foarte important ca bolile de tip cardiovascular sa fie depistate precoce, pentru a creste rata de supravietuire a unui pacient. In Romania se desfasoara campanii de constientizare la adresa acestui subiect, una dintre acestea fiind <<Cate vieti are inima ta?>>.

La fiecare 30 de minute un roman sufera un infarct, conform datelor Societatii Romane de Cardiologie si unul din zece pacienti nu supravietuieste. Bolile cardiovasculare sunt o problema la nivel global, nu doar in tara noastra. O treime din numarul total de decese la nivel mondial este cauzata de BCV, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan mondial.

Foto: Shutterstock; bluebay

Un medic american, Dr. Ji-Zian Xu, care face parte din reteaua Sutter Medical – California, atrage atentia ca pacientii cu probleme cardiovasculare pot sa observe subtile transformari corporale care prevestesc un atac de cord, chiar si cu o luna inaintea unui astfel de eveniment ce poate fi uneori, din pacate, fatal.
 

Iata care sunt cele 7 semne pe care le da corpul, cu o luna inaintea unui atac de cord (via Thepowerofideas.ideapod.com)

 

1.  Oboseala extrema

Oboseala extrema, extenuarea care dureaza pentru zile la rand sau chiar saptamani poate sa semnalizeze o problema cardiovasculara. Nu ne referim la o oboseala obisnuita ci la o stare de epuizare si neputinta corporala care se aseamana cu slabiciunea organismului atunci cand avem gripa.

Conform unui studiu realizat de Institutul americand pentru sanatate, a aratat ca 70% dintre femeile care au suferit un atac de cord au resimtit si o stare de epuizare indelungata.

 

Citeste mai departe >>>