Folosirea laptisorului de matca ca tratament naturist reprezinta o parte importanta din apiterapie (in latina <apis> insemnand albina), acea ramura a medicinei alternative care se ocupa de tratarea diverselor afectiuni cu ajutorul produselor apicole.

Foto@Sxc.hu

Laptisorul de matca este foarte bogat in aminoacizi – contine inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu ii poate produce -, acizi grasi, zaharuri, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina A, enzime, hormoni si alte componente cu importante proprietati antioxidante, antivirale si antibacteriene.

Beneficiile pentru sanatate si frumusete ale laptisorului de matca

Datorita proprietatilor sale emoliente, antibacteriene si anti-imbatranire, laptisorul de matca este folosit cu succes in compozitia diverselor creme si produse cosmetice, mai ales in compozitia tratamentelor naturiste pentru par si ten. Afla cum poate fi folosit laptisorul de matca ca ingredient in diverse masti cosmetice naturale - sub forma de fiole sau conservat in miere.

De asemenea, sub forma de fiola, laptisorul de matca poate fi adaugat in compozitia cremei noastre hidratante de noapte, mai ales daca avem tenul ridat. Se adauga intre 0,2 grame si 4 grame de laptisor de matca la 100 de grame de crema, in functie de cat de ridata este fata.

Foto@Shutterstock.com

Luat sub forma de capsule, conservat in miere sau in stare cruda (forma sub care trebuie neaparat pastrat la frigider!), laptisorul de matca are extraordinare proprietati tonice si imunostimulatoare. El ajuta in:

    preventia gripei si a infectiilor sezoniere, anemii, tratarea starilor de oboseala, anxietate sau stres, intarirea rezistentei fizice si psihice la efort, scaderea nivelului de colesterol rau din sange, diminuarea simtomelor menopauzei, sporirea fertilitatii prin efectul tonic si antiinflamator pe care il are asupra ovarelor, preventia osteoporozei, scaderea tensiunii arteriale, stoparea caderii parului,