Image © Sxc.hu

De aceste sarbatori, schimba mancarurile grase cu optiuni mai sanatoase ale acestora.

In sezonul de iarna, in apropierea sarbatorilor de Craciun si Revelion, ne este foarte greu sa ne abtinem de la mancarurile gustoase pe care ne pregatim sa le servim. Ei bine, putem totusi sa alegem sa preparam varianta 'light' a produselor traditionale. In loc de sarmalute si friptura de porc putem sa consumam carne de curcan facuta la cuptor ori sarmale mai dietetice. La fel, putem inlocui dulciurile cu fructe coapte ori salata de fructe. In loc de branza normala putem alege branza de capra ce este extrem de sanatoasa. Noi suntem cei care compunem meniul de sarbatori, asadar sa incercam sa inlocuim mancarea grasa si nesaatoasa cu varietati usoare pentru stomac.

De aceste sarbatori, evita mancarurile ‘albe’.

Ce sunt mancarurile ‘albe’? Cartofii, orezul alb si toate produsele de panificatie facute din faina alba. De ce au mancarurile ‘albe’ o influenta negativa asupra organismului nostru? Pentru ca ne cresc apetitul. Asadar, in loc sa consumam paine alba, putem sa alegem una integrala ori neagra. La fel putem face si in cazul orezului.

De aceste sarbatori, consuma mai multe cereale integrale.

Image © Sxc.hu

De aceste sarbatori, include in dieta alimentara mai multe fructe si legume.

Fructele si legumele sunt intotdeauna o optiune sanatoasa, saraca in calorii si nutritiva. De Craciun sau la o alta masa festiva din preajma sarbatorilor de iarna alege sa servesti platouri care sa contina legume crude ori salate de legume crude. La fel, inlocuieste prajiturile cu o salata de fructe.