De ce avem emotii in public?

Emotia este definita ca o reactie afectiva de intensitate mijlocie si de durata relativ scurta, insotita de modificari in activitatea organismului, oglindind atitudinea individului fata de realitate. Cuvantul “emotie” provine din cuvantul latin “emotionis”, in traducere “impulsul ce aduce reactii”.


Ce este Anxietatea Sociala?

Exista o diferenta intre senzatia de a nu te simti confortabil intr-un loc in care nu cunosti pe nimeni si disperarea care poate sa apara chiar si atunci cand esti insotit de prieteni sau familie. De asemenea, exista o diferenta radicala intre anxietatea sociala si starea de introversie, care este o caracteristica a personalitatii noastre, a temperamentului nostru.

“Nimanui nu ii place sa fie judecat, criticat, sa fie neplacut de altii, insa pentru unii frica de a primi reactii negative din partea celorlalti se poate transforma in paranoia si panica in momentul in care intra in contact cu cineva. Persoanele cu tulburare de anxietate sociala au o frica irationala de a fi urmarite, judecate sau evaluate, se simt irational jenate si umilite. Anxietatea si disconfortul devin atat de extreme in unele cazuri, incat interfereaza cu viata de zi cu zi. Diferenta intre timiditate normala si anxietate sociala este data de severitatea si persistenta simptomelor care se manifesta”, explica hipnoterapeutul.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>>