Astazi nu mai facem astfel de asocieri radicale, care impart in buni si rai oamenii in functie de trasaturile fizicului lor, insa exista studii moderne care demonstreaza ca exista o legatura intre personalitatea cuiva si aspectul chipului sau. Nu putem sa vorbim insa despre o stiinta exacta. O putem pune mai degraba in aceeasi zona cu astrologia si cititul in palma. Exista totusi psihologi precum Julie Theroux care si-au construit intreaga cariera in baza acestei teorii care este folosita foarte des si in criminalistica, de altfel.

"Ochii tai sunt oglinda catre suflet, fata ta este o fereastra care lasa sa se vada personalitatea ta", considera Julie Theroux. "De multe ori vei vedea, instinctele tale in legatura cu prima impresie pe care ti-o lasa o persoana, se vor adeveri", spune Julie. Fetele noastre sunt precum o panza pentru pictura. Viata picteaza o poveste - durerile noastre, momentele de fericire, seninatatea sau momentele confuze. Deseori facem observatii empirice cu privire la povestea pe care o spune fata unui om.

Sunt zile cand ai vazut chipul tatalui tau si ai observat ca un ochi este un pic mai sus decat celalalt. Te-ai intrebat ce poate insemna asta? Ce spun sprancenele? Cum poti spune daca o persoana merita atentie sau nu?

E timpul sa descoperim ce povesti ascund chipurile oamenilor...

 

Forma fetei

O fata rotunda arata o persoana foarte emotiva, un om sensibil si grijuliu. Aparent, acesti oameni prefera relatiile stabile si de lunga durata.

Un chip oval tradeaza o personalitate practica, metodica. Acesti indivizi au tendinta de a fi woorkoholici. De asemenea, persoanele cu fata ovala pot fi narcisiste ceea ce le dauneaza in relatii.

O fata triunghiulara - acest chip este asociat unui corp micut, slabut si unei persoane cu veleitati intelectuale. Chinezii asociaza aceasta figura cu sensibilitatea si creativitatea si de asemenea, cu o fire temperamentala.

O fata patrata este asociatat agresivitatii, ambitiei sau dorintei de dominare. Aceste persoane au o minte ascutita si foarte analitica.

 Parul

Parul tau semnifica capacitatea de a rezista, puterea de a face fata celor ce ti se intampla, dorinta de izolare. Daca parul tau este foarte fin, delicat si matasos, esti o persoana sensibila si este posibil sa fii in acelasi timp si foarte fragila din punct de vedere fizic, mai ales daca ai o constitutie delicata. Firul de par gros si sanatos indica forta fizica si rezistenta la provocarile vietii. Ai mari puteri recuperatorii si iti plac provocarile.