Numărul utilizatorilor de telefoane inteligente la nivel mondial este de 3,3 miliarde, respectiv 35,3% dintre oamenii de pe glob posedă un astfel de dispozitiv, potrivit cifrelor furnizate de Statista. Telefonul mobil a devenit o prelungire a personalităţii, un lucru important în viaţa multora, care costă destul de mult, dar nu toată lumea ştie cum să îl îngrijească astfel încât să profite la maximum de perioada de valabilitate.

Foloseşte o carcasă şi o folie de protecţie

Unele telefoane sunt foarte subțiri și le poți scăpa foarte ușor din mână. Chiar şi cele mai simple carcase vor proteja telefonul mobil de accidente.

Ecranul telefonului, care te ajută să navighezi rapid prin diferitele aplicaţii, se poate şi el deteriora foarte uşor, mai ales când dispozitivul nu este manipulat cum trebuie. Foarte utilă poate fi folia de protecție din sticlă securizată, care este special concepută să reziste chiar și la obiecte ascuțite pe care le ai în geantă, de exemplu cheile de la casă. Dacă optezi pentru folii 3d, acestea nu reduc luminozitatea și nu afectează sensibilitatea ecranului la atingere.

Curăţă ecranul cu produse speciale

Pentru a curăţa ecranul se foloseşte o bucată de pânză din bumbac moale şi o soluţie specială non-abrazivă.

Trebuie să mai știi că nu ar trebui să navighezi pe telefon cu unghiile, ci cu vârful degetelor și nici să apeși prea tare ecranul, care este conceput special să fie sensibil la atingeri fine.

Nu uita telefonul în soare și nu îl expune la o altă formă de căldură, pentru că îi poţi distruge ecranul. Evită să îl foloseşti când plouă, când eşti la piscină sau în mare, pentru că există posibilitatea să îl scapi în apă.

Nu în ultimul rând, evită să mănânci şi să bei în timp ce foloseşti telefonul mobil, pentru că este posibil să îl murdăreşti.

Prelungeşte viaţa bateriei

Conexiunile constante şi numeroasele aplicaţii de pe telefonul mobil îi pot epuiza bateria destul de repede. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că ai închis toate aplicaţiile pe care nu le foloseşti. De asemenea, încearcă să foloseşti cât mai puţin serviciile de localizare.

Totodată, ar trebui să dezactivezi notificările şi să îţi setezi telefonul mobil pe modul avion dacă ştii că vei călători prin zone fără semnal.

Protejează telefonul de viruşi

Detectarea viruşilor pe computerele personale cu ajutorul unor programe special concepute este deja un lucru uşor. În cazul telefoanelor mobile, lucrurile sunt mai complicate, pentru că acestea se conectează foarte rapid între ele. Dacă nu te pricepi, apelează la experienţa angajaţilor din magazine specializate, care în mod sigur te vor ajuta cu sfaturi, potrivit techsavymag.com.

Gestionarea memoriei

Pentru ca telefonul să funcţioneze impecabil, ar trebui să încerci să nu depăşeşti capacitatea de stocare. Păstrează un anumit spaţiu de memorie disponibil și elimină fotografiile şi înregistrările video rapid după ce le-ai descărcat. Este de preferat să foloseşti stocarea în cloud şi nu memoria fizică a telefonului.

Protejarea parolei

Întotdeauna foloseşte o parolă pentru momentele în care telefonul nu este utilizat. Multe aplicaţii menţin utilizatorul conectat, deci, dacă telefonul este furat, se poate obţine foarte uşor acces la conturile de social media sau la informaţii sensibile, cum sunt cele bancare. Utilizarea unei parole te ajută să previi acest lucru.

Program antifurt

Aplicaţiile de localizare a dispozitivului pot fi foarte utile în momentul în care telefonul este furat, dar te ajută şi la găsirea colegilor sau a membrilor familiei. Poţi folosi o aplicaţie antifurt care îți poate localiza telefonul pe Google Maps, cu condiţia să fie conectat la o reţea de telefonie.

Stabileşte-i un loc sigur


În locuinţa ta, în mod sigur există un loc pentru fiecare lucru, iar acesta este motivul pentru care şi telefonul mobil trebuie să fie tratat la fel. Stabileşte un singur loc pentru încărcător şi pentru telefonul mobil, iar acest lucru te va ajuta să le găseşti de fiecare dată.

Mulţi oameni trag aer adânc în piept în momentul în care trebuie să-şi înlocuiască telefonul cu unul nou, pentru că suma necesară nu este deloc neglijabilă. Însă, cu ajutorul sfaturilor de mai sus, vei amâna considerabil acel moment.

Foto fr si main: By THE YOOTH /Shutterstock