Dubai, Orașul Aurului: 5 locuri de neuitat pe care merită să le vezi

Fântâna din Dubai

Fântâna din Dubai

1 / 5

Spectacolul fântânilor din Dubai este renumit în lumea întreagă pentru frumusețea sa, impresionând orice turist. Pe timp de zi au loc două spectacole la 13.00 și 13:30, exceptând zilele de vineri (când programul lor este de la 13:30 până la 14.00), iar seara, începând cu apusul soarelui, programul artistic se derulează la fiecare 30 de minute, până la ora 23:00.

Mișcările apei, luminile și muzica sunt absolut impresionante! Fântâna din Dubai propulsează apă până la 150 de metri înălțime, iar fiecare jet de apă este colorat și iluminat și se mișcă simultan, în funcție de temele muzicale.

Fântâna din Dubai: spectacol cu lumini, apă și sunete

 

Sursa foto: Pixabay.com

Moscheea Sheikh Zayed

Moscheea Sheikh Zayed

2 / 5

Una dintre cele mai mari din lume, Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi poate găzdui 40.000 de oameni. Daca ajungeți în Dubai, merita sa faceți un drum și până aici! Îți recomandăm și articolul: Top 8 cele mai frumoase moschei din lume. Cele 3 locuri sfinte ale islamului

Marea Moschee Sheikh Zayed are multe elemente speciale și unice:

  • covorul din hol este considerat a fi cel mai mare covor din lume. Acest covor măsoară 60.570 mp și are o greutate de 35 de tone, fiind confecționat în principal din lână (originară din Nouă Zeelandă și Iran). Există 2.268.000.000 de noduri în covor și a durat aproximativ doi ani realizarea sa.
  • Cele șapte candelabre impresionante care încorporează milioane de cristale Swarovski.
  • Bazinele de-a lungul arcadelor reflectă coloanele moscheii, care sunt liminate noaptea. Sistemul unic de iluminare a fost proiectat de arhitecții de iluminat Speirs și Major Associates pentru a reflecta fazele lunii. Nori frumoși de culoare gri albăstrui sunt proiectați în lumină pe pereții exteriori și devin mai luminoși și mai întunecați în funcție de fazele lunii.
  • Cele 96 de coloane din sala principală de rugăciune, îmbrăcate cu marmură și încrustate cu sidef, unul dintre puținele locuri în lume unde se poate vedea această măiestrie arhitecturală.
  • Cele 99 de nume (calități sau atribute) ale lui Dumnezeu (Allah), prezentate pe peretele Qibla în caligrafia tradițională kufică , proiectată de cunoscutul caligraf din Emiratele Arabe Unite - Mohammed Mandi Al Tamimi. Peretele Qibla are, de asemenea, o iluminare subtilă din fibră optică, care este integrată că parte a designului.

Sursa foto: Pixabay.com

Clădirea Burj Khalifa

Clădirea Burj Khalifa

3 / 5

Una dintre cele mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa impresionează prin designul său unic, dar și prin vederea pe care o promite la fiecare nivel parcurs.

Burj Khalifa a fost inaugurată în anul 2010, are 828 de metri, 163 de etaje și 300 camere. Restaurantul clădirii Burj Khalifa se află la înălțimea de 442 de metri. Se pot vizita mai multe etaje ale clădirii, într-un program anume pe care este recomandat să îl consultați înainte de a ajunge la această destinație.

Dacă vizitați seara clădirea, spectacolul de lumini este impresionant.

Sursa foto: Pixabay.com

Deșertul Dubai

Deșertul Dubai

4 / 5

Deșertul Dubai promite o experiență unică, iar fiecare turist poate alege anumite activități pe care și le dorește, plimbări sau chiar poate alege să rămână peste noapte în deșert -  la Al Maha Deșert Resort & Spa din Dubai Deșert Conservation Reserve, loc duce glampingul la un alt nivel, cu vile de lux în stil cort, într-un cadru de resort, fiecare cu propria piscină privată. Este un loc minunat de relaxare și răsfăț.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Dubai Creek și plimbarea cu Abra – barca tradițională

Dubai Creek și plimbarea cu Abra – barca tradițională

5 / 5

Dubai Creek este canalul natural cu apă sărată care împarte orașul în două: Bur Dubai și Deira, partea veche și partea nouă a orașului. Acesta poate fi străbătut cu barca tradițională: abra.

Sursa foto: Pixabay.com

Fântâna din Dubai
Moscheea Sheikh Zayed
Clădirea Burj Khalifa
Deșertul Dubai
Dubai Creek și plimbarea cu Abra – barca tradițională

Rezumat

Relaxare sau distracție, shopping sau plimbări, cultură, istorie sau viață modernă, experiențe incediare, romantism la superlativ și momente de neuitat – așa am descrie, pe scurt, o vizită în Dubai, supranumit Orașul Aurului. Te invităm să descoperi câteva atracții care fac vizita în Dubai să rămână o destinație unică în lume!

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri