2 / 6

Moscheea Sheikh Zayed

Una dintre cele mai mari din lume, Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi poate găzdui 40.000 de oameni. Daca ajungeți în Dubai, merita sa faceți un drum și până aici! Îți recomandăm și articolul: Top 8 cele mai frumoase moschei din lume. Cele 3 locuri sfinte ale islamului

Marea Moschee Sheikh Zayed are multe elemente speciale și unice:

  • covorul din hol este considerat a fi cel mai mare covor din lume. Acest covor măsoară 60.570 mp și are o greutate de 35 de tone, fiind confecționat în principal din lână (originară din Nouă Zeelandă și Iran). Există 2.268.000.000 de noduri în covor și a durat aproximativ doi ani realizarea sa.
  • Cele șapte candelabre impresionante care încorporează milioane de cristale Swarovski.
  • Bazinele de-a lungul arcadelor reflectă coloanele moscheii, care sunt liminate noaptea. Sistemul unic de iluminare a fost proiectat de arhitecții de iluminat Speirs și Major Associates pentru a reflecta fazele lunii. Nori frumoși de culoare gri albăstrui sunt proiectați în lumină pe pereții exteriori și devin mai luminoși și mai întunecați în funcție de fazele lunii.
  • Cele 96 de coloane din sala principală de rugăciune, îmbrăcate cu marmură și încrustate cu sidef, unul dintre puținele locuri în lume unde se poate vedea această măiestrie arhitecturală.
  • Cele 99 de nume (calități sau atribute) ale lui Dumnezeu (Allah), prezentate pe peretele Qibla în caligrafia tradițională kufică , proiectată de cunoscutul caligraf din Emiratele Arabe Unite - Mohammed Mandi Al Tamimi. Peretele Qibla are, de asemenea, o iluminare subtilă din fibră optică, care este integrată că parte a designului.

Sursa foto: Pixabay.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri