In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

 

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com
 

 

Alimentatia copilului mic, mai ales atunci cand este inca sugar, ramane pentru mama principala preocupare. Pentru un copil in primele luni de viata, modul in care va accepta hrana va conditiona starea lui de sanatate, chiar sansa de supravietuire.

Organismul uman este in mod normal dotat cu un sistem natural de aparare contra tuturor agresiunilor microbiene din mediul lui. Se spune despre un copil de varsta mica care duce totul la gura ca este ,, imunizat contra microbilor”. Se subintelege din asta ca dispune de un sistem de aparare care sa-l apere de agresiunile microbiene.

Dar bebelusul nu are privilegiul acestei aparari imunitare: copilul, cand se mareste (dar si ca adult) pastreaza aceasta proprietate, iar organismul lui o pune in functie in fiecare clipa, ca sa-l ajute sa supravietuiasca in mediul microbian care il inconjoara. Totusi, consecinta unui organism slabit este ca apararea naturala devine mai putin eficienta, lasand organismul mai vulnerabil.

Multe boli sunt produse de slabiciunea trecatoare a organismului care, in majoritatea cazurilor are la origine o problema alimentara. Acesta este motivul pentru care alimentatia copiilor trebuie sa ramana, in permanenta, in atentia parintilor. Din nefericire, copilul din tarile noaste industrializate este hranit mai mult cantitativ si din ce in ce mai putin calitativ.

Iata deci principiile pe care vi le recomand in ceea ce priveste alimentatia copiilor dumneavoastra, avand ca obiectiv principal asigurarea unei bune sanatati, consecinta naturala a unei alimentatii sanatoase.

 

 Foto: Shutterstock.com