Ziua Terra Madre va avea loc la Muzeul Taranului Roman de vineri, 10 decembrie pana duminica, 13 decembrie, de la orele 10 dimineata la 6 seara

Catre toti boierii si catre alti domni si domnite,

Despre cum se cade omului sa sada la masa si despre cum va ospata la cel mai mare targ de produse traditionale! Produse locale si miresme regionale!

La sfarsit de saptamana si in miez de iarna, la Muzeul de la Sosea vin sa-si poarte negotul oieri, jimblari, simigii, macelari, gradinari, apicultori, cofetari, socaci, vinari, pitari, placintari, olari si lingurari.

Poftiti la:

-paine plamadita din grau de frunte si coapta in cuptor

-siropuri de brad, de afine, de capsune, de merisoare, de zmeura, dar si dulceturi de fragi, de mure sau de papadie de prin cuhniile moldovenesti

-placinte de mere, de dovleac, de branza

-vin din struguri culesi pe luna plina

-carnati de casa afumati, uscati sau proaspeti, de vita, de ramator sau de oaie
-toba, lebar, afumaturi si slanina
-cas, urda, branza de burduf in coaja de brad din Rucar, telemea, branza framantata, branza cu nuca, cu ardei si busuioc, branza cu ardei si usturoi, cu chimen si cu piper
-sarmale de post sau de dulce fierte in curte, la pirostrii, de-o socacita din Maramures
-zacusca de vinete si de hribi
-cozonaci cu rahat, stafide, cacao si nuca, poale-n brau cu branza dulce, rulouri cu branza sarata si marar, placinta cu mar, chec, ciocolata de casa, nuga cu miere si nuca
-serbeturi unul mai gustos si mai aromat decat altul
-pricomigdale numai cu miere si nuca, fara faina
-covrigi mici si turta dulce

Nu lipsesc nici lingurile de lemn si lingurarele, oalele, strachinile si gavanele, masutele pentru framantaturi si copaitele, sararitele si pipernitele.

Pret bilet: 5 lei, 2 lei (pensionari), 1 leu (elevi, studenti, posesori ai cardului E26)