3 / 6

Larisa Budaca, director de marketing si vanzari Crowne Plaza

Larisa Budaca, director de marketing si vanzari Crowne Plaza, marturiseste ca atitudinea sa “verde” s-a accentuat atunci cand a devenit mama. A fost momentul in care a inceput sa constientizeze cu adevarat ca mediul in care traim are o viata si ca prin actiunile pe care le intreprindem fiecare dintre noi reusim sa prelungim sau sa scurtam aceasta viata.

“De aceea, renunt cu placere la mersul cu masina ori de cate ori o pot face, particip la actiuni de strangere a deseurilor, sortez gunoiul menajer selectiv, chair daca trebuie sa parcurg o distanta destul de mare de acasa si pana in locurile special amenajate pentru colectarea selectiva. Cel mai mult se bucura de faptul ca reuseste sa o educe in acest spirit verde si pe fetita sa de 7 ani, Sofia, care este extrem de receptiva.

In ceea ce priveste Crowne Plaza, Larisa Budaca spune ca hotelul a trecut printr-un lung proces de “ecologizare”, primind astfel, la sfarsitul lui 2009, dreptul de folosire a Etichetei Ecologice Europene.

Printre masurile luate se numara sisteme automate de oprire a apei, baterii speciale “anti-scald fittings”, ce permit reglarea temperaturii apei calde pentru a economisi apa si energia si a preveni eventuale arsuri, echiparea cu becuri economice, care a dus la o scadere de 80% a sumei de pe factura de energie electrica si un sistem de irigare automat pentru spatiul verde din jurul hotelului.

De asemenea, Larisa Budaca declara ca, desi demersul urmareste alinierea la un efort global de protejarea a mediului, aceste masuri sunt o necesitate si datorita costurilor din ce in ce mai ridicate cu utilitatile clasice. “Obiectivele vizate au fost in principal scaderea consumului, educarea personalului in stil ecologic, constientizarea si promovarea acestei "atitudini verzi" in randul clientilor, furnizorilor si partenerilor nostri traditionali”, adauga Budaca.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri