Iata cateva leacuri naturale impotriva depresiei:


Vitamina B3 (Niacina)



Foarte multumit de rezultate, Bill a incercat sa introduca tratamentul cu niacina si in cadrul AA, dar ideea a fost respinsa cu vehementa. Bill Wilson a publicat numeroase articole si o carte (“Pass it on”) in care detaliaza experienta sa cu depresia si tramanetul minune: niacina.


Daca suferi de depresie, discuta cu medicul tau o schema de tratament alternativa cu niacina. In functie de severitatea afectiunii si de caracteristicile personale, ti se va prescrie o anumita doza zilnica de niacina in combinatie cu alte vitamine (in principal tot vitamine B). In general, medicii recomanda 25-100 mg de 3 ori pe zi, dupa mesele principale. Niacina determina adeseori o inrosire a pielii, de obicei in primele 10 minute de la administrare.


In mod natural, niacina se gaseste in migdale si seminte, carne rosie slaba, carne de peste, organe de animale (rinichi si ficat), carne de porc, produse lactate, fasole, orez, legume cu frunzele verzi, morcovi si telina.


Acidul Folic si vitamina B12


Studiile au aratat ca majoritatea persoanelor depresive au o deficienta de acid folic si vitamina B12. Mai mult, majoritatea pacientilor cu deficienta de acid folic nu raspund la tratamentul clasic cu antidepresive.

Vitamina C


Deficienta de vitamina C conduce adeseori la depresie. Oboseala cronica, imposibilitatea de a executa sarcini de rutina pot fi rezultatul unei deficiente de vitamina C. Mai mult, singurul efect secundar este ca vei tine departe gripa si raceala sezoniere.