Frumusete

Ten incarcat – pielea de pe obraji si de pe gat se sterge in fiecare dimineata si seara vreme de cinci minute cu un tampon bine inmuiat in suc de varza; aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare si da un plus de stralucire tenului.

Piele imbatranita – sucul de varza este unul dintre secretele saloanelor de cosmetica ce obtin rezultate miraculoase datorita elementelor continute; este bogat in vitamina A si in vitamine din complexul B, contine substante care imbunatatesc irigarea cu sange a pielii si are efect de curatare profunda a tenului; pentru tratamentul tenului, se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza ce se tin timp de 10 – 15 minute pe fata, dupa care se indeparteaza, lasand pielea sa se usuce in mod natural la aer; la final se aplica o crema hidratanta.

Tratamente interne

Obezitate – in Statele Unite si in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac furori; cea mai opulara este de departe cura cu supa de varza ce ajuta la cele mai rapide scaderi in greutate; aceasta nu este totusi recomandata, hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice, fiind o tortura zilnica; in schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200 – 300 de grame de salata de varza cruda poate face minuni in reglarea ponderala, ce-i drept, pe termen lung; varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural; obiceiul de a consuma timp de 3 sau 4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate.

Adjuvant contra cancerului la san – mai multe studii de medicina experimentala au demonstrat ca tratamentele cu compusii pe baza de sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor malogne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%; ca adjuvant impotriva acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa; suplimentar, ar trebui tinute cure de cate 4 saptamani in care sa se consume un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetatorii Universitatii de Medicina din Hawaii au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia) catre vasele de sange si tesuturi; de asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor; se recomanda consumul de varza sub forma de salata (300 de grame), cel putin trei zile pe saptamana.