Chimenul este originar din țările din estul Mediteranei și nordul Egiptului, dar, în prezent se cultivă și în țări din Europa, Turcia, Iran, India, Maroc, China sau America.
Chimenul crește și se dezvoltă în zonele bine însorită, sărace în ploaie.
Denumirea științifică a chimenului este “Carum Carvi”, iar semințele acestuia prezintă proprietăți terapeutice speciale.
Beneficiile consumului semințelor de chimenSemințele de chimen sunt o adevărată sursă de energie, fiind totodată bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți: vitamine ca A, C, E și B6, tiamină, riboflavină, niacina și minerale precum fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Chimenul este bogat și în aminoacizi, carbohidrați, fibre alimentare și o cantitate suficient de mare de grăsimi și acizi grași. Consumul unei singure lingurițe de chimen pe zi acoperă necesarul zilnic al acestor nutrienți.
Cele mai apreciate beneficii ale chimenului:
Vă recomandăm și:
Folosite ca atare în bucătărie și în diverse preparate, acestea dau o aromă de neînlocuit rețetelor noastre și totodată ne asigură sănătatea.
Ceaiul din semințe de chimenNeîndulcit sau îndulcit cu miere, acesta este foarte util pentru sistemul digestiv, pentru pancreas, dar și în situația în care ne confruntăm cu afecțiuni respiratorii.
Tinctura de chimenAceasta acționează intens asupra sistemului imunitar, digestiv, respirator, dar și asupra întregului organism.
Uleiul de chimenEste ideal pentru îngrijirea pielii, a scalpului și al părului. Folosit ca masca sau adăugat în produsele cosmetice, acest ulei are rol rol purifiant, antialergic, antifungic și anti-inflamator.
Sursa foto articol: Hihitetlin/ shutterstock.com