5 ceaiuri medicinale hipoglicemiante pentru prevenția și tratarea diabetului zaharat

Ceai Normalizarea Glicemiei 20dz ALEVIA

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Mixul de urzică, afin america și teci de fasole ajuta în normalizarea glicemiei.

Recomandat în:

    Menținerea valorilor normale ale glicemiei Diabet și complicații ale diabetului zaharat – retinopatie diabetică, arterită diabetică, polinevrită diabetică Hiperglicemie și hipercolesterolemie.

Ingrediente: Pulberi din: frunze de Afin (Vaccinium myrtillus) 25%, teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) 25%, părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) 17%, frunze de Dud-alb (Morus alba) 16,5%, rădăcini de Brusture (Arctium lappa) 16,5%.

Mod de administrare: 3 căni pe zi.

CEAI ECODIAB BIO 50G

Ceaiul este disponibil pe Obio.ro

Ceai cu potenţial în reglarea activităţii metabolice, hipoglicemiant, antioxidant şi regenerator la nivel pancreatic, de asociat în tratamentul diabetului zaharat.

Compoziţie: plante obţinute din agricultura ecologică 100%:

    Salvie (Salviae herba), Crăiţe (Tageti flos), Cimbru (Thymi herba), Melisă (Melissae herba), Pedicuţă (Lycopodii herba), Echinacea (Echinaceae herba), Busuioc (Basilici herba), frunze de Dud (Folium mori), frunze de Alun (Folium coryli) .

! Nu conţine nici un fel de aditiv sau alte ingrediente chimice.

Preparare şi administrare: infuzie 5-7 min, o linguriţă amestec de plante la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi înaintea meselor principale cu 30min sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate.

Ceai Castravete Amar (Momordica) 50g HYPERICUM

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Compozitie: fructe de Castravete amar (Momordica charantia)

Proprietati: hipoglicemiant, hipolipemiant

Mod de utilizare:

Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din Stevia rebaudiana. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Recomandari:

Castravetele amar este o plantă valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Proprietățile hipolipemiante și în special cele hipoglicemiante au fost subiectul a numeroase cercetări științifice. Pe scurt, una din proprietățile fitoterapeutice ale acestei plante este reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de insulină vegetală. De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice. Nu în ultimul rând, efectul de reducere al grăsimilor din sânge este obținut prin reglarea metabolismului lipidic și menținerea unui echilibru normal între cele două fracțiuni de colesterol HDL și LDL.

Ceai Gliconormus (Glicemie in Limite Normale) 90g FAUNUS PLANT

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Efecte: Hipoglicemiant, stimulează funcțiile pancreasului.

Proprietăți: hipoglicemiant, stimulează funcțiile pancreasului.

Recomandări: diabet zaharat, hiperglicemie.

Contribuie la:

– menţinerea nivelului glicemiei în limite normale

– funcționarea normală a pancreasului

Ingrediente: Afin (Vaccinium myrtillus) frunze (30%), Dud (Morus alba) frunze (20%), Păpădie (Taraxacum officinalis) frunze (20%), Fasole (Phaseolus vulgaris) teci (10%), Nuc (Juglans regia) frunze (10%), Urzică (Urtica dioica) frunze (10%).

Mod de administrare: Infuzie – se prepară din 2 linguriţe cu plante adăugate la 200ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se bea câte o cană cu infuzie de 3 ori pe zi, cu 30min. înainte de mese, pe stomacul gol.

Ceai Glicostat (Diabet) 20dz FARES

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Ingrediente: frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzica (Urticae herba), frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine), scortisoara (Cinnamomi cortex), Stevia rebaudiana, fructe de schinduf (Foenum-graeci semen).

Efect: Hipoglicemiant (scade glicemia) şi de stimulare a funcţiilor pancreasului

Recomandări: Adjuvant în tratamentul diabetului zaharat.

Foto articol: pixabay.com