Cicoarea înflorește de la jumătatea verii și până toamna târziu, iar din rădăcina acesteia se obține „cafeaua de cicoare”, o băutură foarte aromată, cu gust asemanatos cafelei, însă care nu conține cafeină, precum si ceaiul de cicoare.
Foto: pixabay.com
Cicoarea – conținut nutriționalCicoarea conține inulină, o fibră considerată un excelent prebiotic, fiind inclusă în studii privind scăderea în greutate sau reducerea efectelor patologice produse în diabetul zaharat de tip II.
Cicoarea mai conține acid folic, vitaina C și vitamina B6, dar și mangan, potasiu și fosfor.
Beneficiile rădăcinii și cafelei/ceaiului de cicoareFoto: pixabay.com
Vă recomandăm și:
Ceaiul de cicoare, ca și cafeaua, mai este utilizat în afecțiunile hepato-biliare și renale, îmbunătățind funcțiile ficatului și ajutând la îmbunătățirea funcției renale.
Ceaiul de cicoare mai este utilizat pentru calmarea durerilor de stomac, dar și în suferințele splinei.
Are efect ușor laxativ, combătând constipația.aplicat la nivelul tenului, ceaiul de cicoare este folosit în curățarea zonelor cu acnee, tratând blând tenul afectat.
Foto front si main: natalia bulatova/shutterstock.com