Ce este lecitina?

Lecitina reprezintă, de fapt, un grup de substanțe grase, acestea fiind prezente atât în țesuturile de origine animală, cât și în cele de origine vegetală.

Lecitina face parte din categoria fosfolipidelor și are rol important în formarea și întreținerea membranelor celulare, jucând astfel rol în menținerea sănătății, funcționarii și integrității fiecărei celule din organismul nostru.

Chiar dacă lecitina este produsă de către organismul nostru, adesea în perioadele de suprasolicitare, după boală sau în situația în care o persoană prezintă probleme cu ficatul sau se confruntă cu inflamație cronică, suplimentarea cu lecitina poate deveni necesară.

Vă recomandăm:

    Lecitină forte disponibilă pe Vegis.ro Lecitină vegană din soia, disponibilă pe Vegis.ro Solgar Lecitină din soia disponibilă pe Obio.ro
Lecitina: beneficii pentru sănătate
    Contribuie la menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos periferic: 60% din creier este format din grăsime sau din compuși ce conțin grăsimi. Acizii grași esențiali și fosfolipidele sunt printre cele mai importante grăsimi sănătoase care sunt necesare creierului. Ele sunt necesare atât pentru dezvoltarea acestuia cât și pentru funcționarea lui fiind implicate în procese pentru gândire, memorie și starea emoțională echilibrată. Sănătatea ficatului: colina joacă rol principal în acest sens, fiind implicată în ameliorarea ficatului gras și în echilibrarea metabolismului hepatic; Îmbunătățirea proceselor de învățare și atenție; Scăderea colesterolului – lecitina este recomandată persoanelor care suferă de colesterol mărit (hipercolesterolemie), având proprietăți de reducere a colesterolului „rău”; Protecție cardiovasculară, în special prin echilibrarea nivelului de colesterol din sânge și reducerea riscului de boală aterosclerotică; Susține sistemul imunitar, fiind de ajutor și în controlul bolilor autoimune; Susține alăptarea și poate fi recomandată mai ales în cazul mamelor cu recurență a blocajelor de canale de lapte de la nivelul sânului;

În afară suplimentării cu lecitină, puteți consuma și alimentele care o conțin, precum: ficatul de vițel și organele animale, în general, carnea roșie, ouăle, soia, germenii de grâu, arahidele, fructele de mare, broccoli, varza de Bruxelles, dar și fasolea.

Sursa foto: De la Regreto/ shutterstock.com