Din păpădie se folosește tot pentru beneficiu medicinal, de la rădăcini și frunze până la flori. Frunzele se vor culege de la planta tânăra sau când apar noi frunze, acestea fiind proaspete și tinere (nu se culeg frunzele adulte). Florile: se aleg cele de un galben intens, mature, care se pot consuma ca atare (polenul florilor de păpădie având numeroase beneficii terapeutice), dar și în ceaiuri sau se pot macera și folosi ca atare la nivelul pielii, în cataplasme, în băi.
Rădăcinile se culeg indiferent de vârstă, se spală bine, se curată și se usucă, putând fi folosite la prafuri sau râșnite pentru a se obține o pudră ce poate fi consumată în preparate (salate, smoothie-uri) sau poate fi adăugată în cremele cosmetice.
Din păpădie se pot obține și tincturi.
Va recomandăm și:
Papadie radacina pulbere 70g – disponibila pe eMag
Sirop din flori de papadie – disponibil pe eMag.ro
Ceai din frunze de papadie – disponibil pe Vegis.ro
Dandelion 100cps ( Papadie ) SOLGAR – disponibil pe Vegis.ro
Polen Crud de Papadie si Salcie – disponibil pe Vegis.ro
Beneficiile consumului de păpădie:Păpădia poate fi consumată pe tot parcursul primăverii, verii și toamnei, proaspătă din sezon, iar cei care nu au acces la această plantă pot opta pentru suplimentele alimentare.
Notă: înainte de a utiliza orice plantă medicinală, cereți acordul medicului.
Foto fr si main: By Elena Elisseeva /Shutterstock