Via healthy.kudika.ro

Cheia pentru a accesa acest potential este formarea de neuroni noi. Intelegerea felului in care creierul se regenereaza este una dintre descoperirile majore ale neurostiintei. Desi sunt inca multe de aflat, cele mai recente cercetari au demonstrat ca stilul nostru de viata joaca un rol important in procesul de formare a noilor neuroni. Totul este important, de felul in care gandim si actionam, la alimentatie.

1. Afinele

Daca afinele ar fi un medicament, companiile farmaceutice ne-ar bombarda cu reclame care ne-ar indemna sa ne rasfatam creierul cu acest medicament minune. Afinele protejeaza creierul impotriva distrugerii si degradarii, inflamarii si oxidarii. Este incredibil cum niste fructe atat de multe mici pot avea atat de multe efecte benefice. Specialistii recomanda integrarea afinelor in dieta zilnica.


2. Acizii grasi Omega-3

Acestia se gasesc din abundenta in pestele care creste in ape reci precum somonul de Alaska dar si cod, peste spada, sardine si hering. O explicatie consta in faptul ca 60% din creierul nostru este alcatuita din grasime. Acizii grasi Omega-3 joaca un rol important si refacerea leziunilor de pe creier dar si in combaterea starilor de despresie.

 Citeste tot materialul pe Kudika