Sursa: Healthy Kudika
Este vorba despre banala papadie, numita in medicina naturista si INGERUL FLORILOR, datorita beneficiilor sale extraordinare pe care le aduce in sanatate.
De la papadie se folosesc in medicina naturista frunzele si florile. Frunzele se consuma proaspete, in salate, reprezentand unul dintre cele mai eficiente TRATAMENTE NATURISTE IN BOLI CARDIOVASCULARE, iar din flori se poate face sirop de papadie (cunoscut si ca “mierea de papadie”) sau ceai de papadie.
Beneficiile siropului de papadie (mierea de papadie)Siropul de papadie se mai numeste in popor si mierea de papadie, are un gust dulce-amarui, specific papadiei si o aroma foarte discreta. Culoarea siropului variaza in functie de zaharul pe care il folositi la preparare, noi va recomandam zahar nerafinat.
Siropul de papadie poate fi consumat ca si mierea, de aici si demumirea sa populara: pe paine, la indulcirea prajiturilor, la umplerea clatitelor, pe gogosi, in diverse sosuri dulci etc.
Iata care sunt principalele beneficii ale siropului de papadie:
Florile de papadie se culeg dimineata, pana in ora 12 si se folosesc imediat, pentru a nu prinde gust amar. Ingrediente pentru siropul de papadie:
Foto homepage: Veronika Synenko / Shutterstock.com